back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Την ευκαιρία ισότιμης συμμετοχής στη διαδικασία εισαγωγής στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μαθητές με κοινωνικό- οικονομικά προβλήματα δίνει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που για μια ακόμη χρονιά «είδε» δύο στους τρεις μαθητές του, να είναι πλέον φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων λειτουργεί στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια . Εθελοντές καθηγητές παρέχουν πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον Δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντισήριο έχουν ξεκινήσει ενώ τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η εντεταλμένη Σύμβουλος για το Παιδί Δήμητρα Ινές Αγγελή Λυκούδη. Πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εκπαιδευτικούς και στο site του Δήμου Αθηναίων υπάρχει ειδική φόρμα για να υποβληθούν σχετικές αιτήσεις

Φοιτητές οι δύο στους τρεις μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων

Για όγδοη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων στηρίζει μαθητές, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φέτος 33 από τους 47 μαθητές της Γ’ Λυκείου που παρακολούθησαν τα μαθήματα του, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές.

«Είχαμε 70% επιτυχία» λέει στον Αθήνα 9.84 η Αγγελική Νικητοπούλου εκ των συντονιστών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. «33 από τους 47 μαθητές μας της Γ’ Λυκείου πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές. Πιθανόν είναι περισσότεροι καθώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να έρθουμε σε επαφή με όλους. Μυστικό επιτυχίας δεν υπάρχει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Νικητοπούλου, «αλλά καλή συνεργασία μεταξύ των εθελοντών εκπαιδευτικών, καλή χημεία με τους μαθητές και πίστη σε αυτό που κάνουμε, ότι αυτό που κάνουμε βοηθάει και έχει ανταπόκριση, Είναι μια ηθική ικανοποίηση για όλους μας».

Παράλληλα καλούνται όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, να αποστείλουν άμεσα το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)
3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ
4. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6. Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)
7. Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα