back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Τον Ιούλιο οι αιτήσεις για την κρατική επιδότηση στεγαστικών δανείων για όσους δανειολήπτες επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Ως κριτήρια ένταξης ορίζονται το οικογενειακό εισόδημα, η αξία της ακίνητης περιουσίας και το υπόλοιπο του δανείου.
Την ερχόμενη εβδομάδα οι τράπεζες θα αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους για να γίνουν διασταυρώσεις, με στόχο να αποκλειστούν στρατηγικοί κακοπληρωτές.
Η επιδότηση του δανείου, θα κυμαίνεται πάνω από 50% για τα ενήμερα δάνεια, ενώ το ποσοστό θα είναι χαμηλότερο για τα παλαιά κόκκινα και τους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες.

580 χιλιάδες άτομα αναμένεται να μείνουν χωρίς δουλειά εως και τον Ιούλιου εκτιμά ο ΣΕΒ. Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης των πόρων 1,4δισ. του προγράμματος SURE.

Ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης την προσεχή Δευτέρα μία εβδομάδα νωρίτερα από το αρχικό πλάνο της κυβέρνησης.
Η σχετική τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, που περιλαμβάνει αυστηρές οδηγίες και πρόστιμα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα.

Εν τω μεταξύ λιγοστές είναι οι κρατήσεις στους χώρους εστίασης -παρά το δίμηνο λουκέτο. Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους μείωσης των απωλειών. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμου μας 3w.athina984.gr.

Με αποστάσεις, αντισηπτικά και επαρκή αερισμό στις αίθουσες θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις φέτος, όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών για τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, γραπτών ή προφορικών, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το πρωί της Παρασκευής.
Στην ΚΥΑ ξεκαθαρίζεται ακόμη ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι προαιρετική, ότι απαγορεύεται η χρήση ανεμιστήρων ενώ τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά.

Παρατείνονται έως τις 7 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα πρόληψης διασποράς του νέου κορονοϊού για τους διαμένοντες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης όλης της χώρας, καθώς και στις δομές φιλοξενίας της Ριτσώνας, της Μαλακάσας και του Κουτσόχερου, σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η Αθήνα τις εξελίξεις στο μέτωπο της Λιβύης.
Τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια χθες βράδυ με τον πρόεδρο της διεθνώς αναγνωρισμένης Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, στην σκιά των ανησυχητικών εξελίξεων. Στο πλαίσιο αυτό οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία ορισμού νέου Ειδικού Απεσταλμένου του ΓΓ ΟΗΕ το συντομότερο δυνατόν. Οι δύο άνδρες εξάλλου επανέλαβαν τη θέση τους υπερ των «Συμπερασμάτων του Βερολίνου», τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής του εμπάργκο όπλων και κατάπαυσης του πυρός ενώ επισημάνθηκε και ο αποσταθεροποιητικός ρόλος του εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου «τουρκολιβυκού μνημονίου».

Απώλειες καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πριν από λίγο ο Γενικός δείκτης τιμών ήταν στο μείον 1%.

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από γυναίκα στην Καλλιθέα. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αρκετά πρόσωπα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της γυναίκας, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν στοιχεία που θα «φωτίσουν» το πρόσωπο της δράστιδος.

Την ανάκληση της απόφαση για την κατεδάφιση κτιρίου στο Όσλο με τοιχογραφίες του Πάμπλο Πικάσο, ζητά το Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, με επιστολή που απέστειλε στην πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ.

Το facebook προωθεί την τηλεργασία ως μόνιμο μοντέλο απασχόλησης, ακόμη και μετά την άρση του lockdown.
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε η εταιρία θα αρχίσει “επιθετικά τις προσλήψεις για τηλεργασία” τον Ιούλιο και αναμένει τα επόμενα 5 με 10 χρόνια περίπου οι μισοί υπάλληλοι να εργάζονται μακριά από τα γραφεία της.

ΚΑΙΡΟΣ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 23 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα