back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης την προσεχή Δευτέρα μία εβδομάδα νωρίτερα από το αρχικό πλάνο της κυβέρνησης.
Η σχετική τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, που περιλαμβάνει αυστηρές οδηγίες και πρόστιμα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα.

Λιγοστές είναι οι κρατήσεις στους χώρους εστίασης -παρά το δίμηνο λουκέτο. Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους μείωσης των απωλειών. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμου μας 3w.athina984.gr.

Εν τω μεταξύ πολλά είναι τα προβλήματα, που έχουν να αντιμετωπίσουν οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι στους χώρους εστίασης προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προστασίας.

Με αποστάσεις, αντισηπτικά και επαρκή αερισμό στις αίθουσες θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις φέτος, όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών για τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, γραπτών ή προφορικών, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το πρωί της Παρασκευής.
Στην ΚΥΑ ξεκαθαρίζεται ακόμη ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι προαιρετική, ότι απαγορεύεται η χρήση ανεμιστήρων ενώ τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά.

Τον Ιούλιο οι αιτήσεις για την κρατική επιδότηση στεγαστικών δανείων για όσους δανειολήπτες επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Ως κριτήρια ένταξης ορίζονται το οικογενειακό εισόδημα, η αξία της ακίνητης περιουσίας και το υπόλοιπο του δανείου.

Οι επιπτώσεις στο μέτωπο της οικονομίας στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας στο διάλογο που είχε με την κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του νέου κορονοϊού σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή και καθυστερημένα τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας και ζήτησε να υπάρξει υπευθυνότητα και διάθεση για συνεργασία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, διότι, όπως είπε, ο στόχος παρά τις επιμέρους διαφορετικές αντιλήψεις είναι κοινός, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Καραντίνα 14 ημερών θα επιβάλλει η Βρετανία σε όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε χθες ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς στέλνοντας μέσω twitter έστειλε το μήνυμα ότι η Αυστρία «δεν πρόκειται να ανοίξει τα σύνορά της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε χώρες που δεν ελέγχουν ακόμα την κατάσταση». Ως αιχμή εναντίον της εξέλαβε η Ρώμη το tweet ως «αιχμή».

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από γυναίκα στην Καλλιθέα. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αρκετά πρόσωπα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της γυναίκας, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν στοιχεία που θα «φωτίσουν» το πρόσωπο της δράστιδος.

ΚΑΙΡΟΣ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 23 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα