back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ζερεφού

Διαβάστε επίσης

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον αλλά και στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό, ενόψει της παρουσίας του, την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ζερεφό την απόλυτη στήριξή του στην πρόταση που κατέθεσε στον ΟΗΕ η Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Εξωτερικών για συντονισμένες δράσεις στο συγκεκριμένο θέμα, πρόταση που επελέγη από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, και θα είναι μια από τις εννέα Εμβληματικές Προτάσεις που θα συζητηθούν στην επικείμενη Σύνοδο.

Στόχος του Ελληνα πρωθυπουργού είναι να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο και μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, στην οποία θα προσκληθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, μαζί με άλλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από χώρες που στηρίζουν την ελληνική πρόταση, ενώ στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η χώρα μας θα διοργανώσει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ειδική εκδήλωση που θα προηγηθεί της επίσημης παρουσίασης από τον Πρωθυπουργό.

Στην εκδήλωση της 21/9 θα μετάσχουν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, o Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, Petteri Taalas, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της UNESCO S. Nair-Bedouelle, o επικεφαλής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Παν/μιου Columbia, Καθηγητής J. Sachs, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, επιφανείς επιστήμονες, μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και ειδικοί σε ζητήματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα