back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 19/9

Διαβάστε επίσης

Ο Μπραντ Πιτ φορά στολή αστροναύτη, βραβευμένο μυθιστόρημα που μεταφέρεται στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστρια την Νικόλ Κίντμαν, ένα τραγούδι που σώζει από το τσίμπημα των σκορπιών, μια σχέση που περνά κρίση, έξι άνθρωποι που βρίσκονται σε πανικό, ο τρόμος που αποκαλύπτεται με φόντο ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα, ένα κλειστοφοβικό θρίλερ επιβίωσης και ένα κλασικό μιούζικαλ στο κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας.

AD ASTRA

Επιστ. Φαντασίας, Έγχρωμη, Διάρκεια 122′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι
Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Λιβ Τάιλερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρουθ Νέγκα

H ιστορία ακολουθεί τον αστροναύτη Ρόι ΜακΜπράιντ καθώς ταξιδεύει στα πέρατα του ηλιακού συστήματος για να βρει τον χαμένο πατέρα του και να διαλευκάνει ένα μυστήριο που απειλεί την επιβίωση του πλανήτη. Το ταξίδι του θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και τη θέση μας στο σύμπαν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Η ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ (The Goldfinch)

Δραματική, Έγχρωμη, Διάρκεια 148′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Τζον Κρόουλι
Πρωταγωνιστούν: Όουκς Φέγκλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Σάρα Πόλσον, Νικόλ Κίντμαν, Τζέφρι Ράιτ

Η τελευταία φορά που ο 13χρονος Θίο Ντέκερ είδε τη μητέρα του, εκείνη γλιστρούσε μακριά του σε μία από τις αίθουσες του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Δευτερόλεπτα μετά, μία βόμβα τρομοκρατικής επίθεσης εκρήγνυται, καταστρέφοντας ανεκτίμητα έργα τέχνης και την ίδια τη ζωή του Θίο. Τα επόμενα τρικυμιώδη χρόνια, ενώ ο Θίο ενηλικιώνεται, παραμένει αγκιστρωμένος σε ένα πολύτιμο αντικείμενο, τη μόνη απτή σύνδεση με τη μητέρα που έχασε εκείνη τη φριχτή μέρα- έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας, την Καρδερίνα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ (L’ Ospite)

Δραματική κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια 94′
Παραγωγή: Ιταλική, Σκηνοθεσία: Ντούτσιο Κιαρίνι
Πρωταγωνιστούν: Σίλβια Ντ’Αμίκο, Ντανιέλε Παρίζι, Άνα Μπελάτο

Ο Γκουίντο, αναπληρωτής καθηγητής λογοτεχνίας και επίδοξος συγγραφέας, σκεφτόταν ότι είχε μια προγραμματισμένη ζωή, μέχρι που ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, ένα «ατύχημα» προκαλεί εξελίξεις στη σχέση του με την κοπέλα του Κιάρα. Λίγο πριν η Κιάρα πάρει το χάπι της επόμενης μέρας, ο Γκουίντο προτείνει να μην το πάρει τελικά και η Κιάρα του αποκαλύπτει τις αμφιβολίες της για τη σχέση τους. Αυτή είναι η αρχή της κρίσης στη σχέση τους καθώς ο Γκουίντο πακετάρει τα πράγματα του και φεύγει από το διαμέρισμα τους, αλλά για πού; Φιλοξενούμενος από τον έναν καναπέ στον άλλον, ο Γκουίντο σύντομα διαπιστώνει ότι μπορεί να γνωρίζει σε βάθος το έργο του Ιτάλο Καλβίνο, αλλά ελάχιστα για να ξεκινήσει ξανά τη ζωή του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΔΙΑΦΥΓΗ (Crawl)

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια 87′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Αζά
Πρωταγωνιστούν: Κάγια Σκοντελάριο, Μπάρι Πέπερ, Ρος Άντερσον

Όταν ένας τεράστιος τυφώνας χτυπά τη Φλόριντα, η Χέιλι αγνοεί τις εντολές εκκένωσης για να αναζητήσει τον αγνοούμενο πατέρα της. Αφού τον εντοπίσει σοβαρά τραυματισμένο στο υπόγειο του πατρικού της, οι δυο τους θα παγιδευτούν από τα ορμητικά νερά που πλημμυρίζουν όλο και περισσότερο το σπίτι. Καθώς ο χρόνος που τους απομένει για να ξεφύγουν από την ισχυρή καταιγίδα εξαντλείται, η Χέιλι και ο πατέρας της ανακαλύπτουν ότι η ανερχόμενη στάθμη των υδάτων είναι το λιγότερο που πρέπει να φοβούνται.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΣΚΟΡΠΙΩΝ (The Song of Scorpions)

Δραματική, Έγχρωμη, Διάρκεια 119′
Παραγωγή: Ελβετογαλλική, Σκηνοθεσία: Ανούπ Σινγκ
Πρωταγωνιστούν: Γκολσιφτέ Φαραχανί, Ιρφάν Καν, Βαχίντα Ρεχμάν

Η Νουράν, ανέμελη και προκλητικά ανεξάρτητη, είναι μια όμορφη, νεαρή γυναίκα, που μαθαίνει την αρχαία τέχνη του θεραπευτή από τη – σεβαστή από τους πάντες – γιαγιά της, η οποία γνωρίζει πώς να τραγουδήσει για να σώσει κάποιον από το τσίμπημα των σκορπιών. Όταν ο Άανταμ, που εμπορεύεται καμήλες στην έρημο του Ρατζαστάν, ακούσει τη Νουράν να τραγουδάει, την ερωτεύεται απεγνωσμένα. Αλλά πριν καλά καλά μπορέσουν να γνωριστούν περισσότερο μεταξύ τους, η Νουράν δηλητηριάζεται από μια αναίσχυντη προδοσία. Μια προδοσία που την οδηγεί σε ένα επικίνδυνο ταξίδι, από τη μία για να εκδικηθεί κι από την άλλη για να βρει το τραγούδι της.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ (L’Heure de la Sortie / School’s Out)

Δραματική, Έγχρωμη, Διάρκεια 104′
Παραγωγή: Γαλλική ταινία, Σκηνοθεσία: Σεμπαστιέν Μαρνιέ
Πρωταγωνιστούν: Λοράν Λαφίτ, Εμανουέλ Μπερκό, Λουανά Μπατζραμί

Σε ένα φημισμένο σχολείο για ιδιοφυή παιδιά, ο μέχρι τώρα δάσκαλός τους αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια τους. Ο Πιέρ αναλαμβάνει τη θέση του δασκάλου και γρήγορα διακρίνει μια διάχυτη βία και εχθρότητα σε μία από τις τάξεις. Η παγερή υπεροψία και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι μαθητές τόσο εκείνον όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, του προκαλούν τρόμο και εμμονικές σκέψεις. Αδυνατώντας να κατανοήσει την επιθετική συμπεριφορά τους, επιχειρεί να εξιχνιάσει το μυστικό τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ (Atak Paniki / Panic Attack)

Δραματική κομεντί 2017, Έγχρωμη, Διάρκεια 100′
Παραγωγή: Πολωνική, Σκηνοθεσία: Πάβελ Μασλόνα
Πρωταγωνιστούν: Γιούλια Βισίνσκα, Άρτουρ Ζμιζέφσκι, Μαγκνταλένα Ποπλάφσκα

Μια γυναίκα συναντά τους δύο πρώην της το ίδιο βράδυ, ένα ζευγάρι διαλέγει τις χειρότερες θέσεις σε ένα αεροπλάνο, ένα νεαρό κορίτσι κινδυνεύει να εκτεθεί στις φίλες της ως πορνοστάρ, μια νύφη γεννάει στο δικό της γάμο, ένας έφηβος μαστουρώνει για πρώτη φορά ενώ ένας νεαρός άνδρας αναγκάζεται να ικετεύσει την παράξενη μητέρα του ώστε εκείνη να σώσει τους κόπους ολόκληρης της ζωής του. Έξι ιστορίες συνηθισμένων ανθρώπων που βρίσκονται ξαφνικά σε ακραίες καταστάσεις και οι οποίες τους προκαλούν μια κρίση πανικού. Μια λαμπρή σάτιρα που διαπερνά την κοινωνία με το αιχμηρό της χιούμορ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΟΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ΡΟΣΦΟΡ (Les Demoiselles de Rochefort)

Μουσική 1967, Έγχρωμη, Διάρκεια: 120′
Παραγωγή: Γαλλική, Σκηνοθεσία Ζακ Ντεμί
Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Φρανσουάζ Ντορλεάκ, Τζορτζ Τσακίρης

Δυο δίδυμες αδερφές, η Η Ντελφίν και η Σολάνι, ζουν στο μικρό λιμάνι του Ροσφόρ ψάχνοντας με τον δικό τους τρόπο τον έρωτα και την ευτυχία. Η Ντελφίν είναι δασκάλα χορού, ενώ η αδελφή της συνθέτει και διδάσκει πιάνο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Τζωρτζίνα Μαργαρίτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα