back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Η Τέχνη Θεραπεύει»- Ομαδική έκθεση ζωγραφικής για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου μήνα Αλτσχάιμερ, η εταιρεία Alzheimer Αθηνών διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης του κοινού.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται από ομάδα καλλιτεχνών με επικεφαλής τον κο Θωμά Πατσιό, η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Η Τέχνη Θεραπεύει / Art Heals ΙΙ», για την υποστήριξη του Έργου της εταιρείας Alzheimer Αθηνων.

Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο υπεύθυνος της έκθεσης, Θωμάς Πατσιός, περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες, εμπνευσμένοι και ευαισθητοποιημένοι από τις απαιτήσεις της φροντίδας ατόμων με άνοια, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμβάλλουν με την τέχνη τους στην «μεταμόρφωση» της καθημερινότητας και στην προσπάθεια για καλύτερες συνθήκες ζωής για τους συμπολίτες μας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του ART16, Αρτεμισίου 16, στον Κεραμεικό και θα διαρκέσει από 20 έως και 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Για την ενίσχυση της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών διοργανώνεται λαχειοφόρος αγορά και η κλήρωση των έργων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Στις 20 Σεπτεμβρίου στις 19:00 θα γίνει πάρτυ για τα εγκαίνια της έκθεσης.

Στις 21 Σεπτεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με σχετικά θέματα:

«Η νόσος Αλτσχάιμερ σήμερα – Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια». Ομιλήτρια η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος-ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια.

«Πρακτικά θέματα φροντίδας και συμπεριφοράς σε άτομα με άνοια», Ομιλητής ο Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος – Δρ. Γεροντολογίας, Διευθυντής ΜΦΗ Άκτιος.

«Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος iDo – Καινοτόμα ψηφιακή εκπαίδευση για επαγγελματίες φροντιστές ατόμων με άνοια». Ομιλήτρια η Ελένη Μαργιώτη, κλινική νευροψυχολόγος, υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στο Μαρούσι.

Στις 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Τέχνη και ψυχική νόσος, μια μικρή περιήγηση στις σκιές του μυαλού» με ομιλίτρια την Δρ Μαρία Αθανασέκου, Ιστορικό Τέχνης, διδάσκουσα ΕΑΠ και πανεπιστήμιο Frederick.
Στις 28 Σεπτεμβρίου 10:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα