back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου με πολλούς αποδέκτες

Διαβάστε επίσης

“Δεν συμφέρει σε κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβολή εναντίον κυριαρχικών μας συμφερόντων, γιατί το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το όποιο όφελος σκοπεύει να προσπορίσει” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στέλνοντας μήνυμα για την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο κ Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι υπάρχει ετοιμότητα και αξιόμαχο στις Ένοπλες Δυνάμεις», ενώ ανακοίνωσε ότι θα έχει κατιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ στις 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

«Είναι σημαντικό τα κανάλια επικοινωνίας να μείνουν ανοικτά ακόμα και σε περιόδους έντασης» επεσήμανε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι είναι σε επικοινωνία με τους πρέσβεις για την προβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ.

«Το Κυπριακό είναι για μας κορυφαίο πολιτικό θέμα, η Ελλάδα στέκεται με απόλυτη προσήλωση στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι ο σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος που εμφανίζεται πλέον ως καθαρός πάροχος ασφαλείας και ως σταθεροποιητικός παράγων.

Παράλληλα για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είπε ότι «με τις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα γίνεται πιο εντατικά στρατηγικός διάλογος για αναβάθμιση και εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα