Search

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Ανδρέας Λοβέρδος

390

Ένα ακόμα πολιτικό πρόσωπο , ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε σήμερα Πέμπτη ως μάρτυρας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για το πώς στήθηκε η υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Λοβέρδος , ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας , είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου , κατηγορώντας την Εισαγγελέα Διαφθοράς για κατάχρηση εξουσίας , επανήλθε προσκομίζοντας σχετικά έγγραφα στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό , ο οποίος από κοινού με το συνάδελφό του , αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση , που ήδη ένα μέρος της κατέληξε στη Βουλή δρομολογώντας και κοινοβουλευτικό έλεγχο για την αναζήτηση ενδεχόμενων αξιοποίνων πράξεων .

Ο πρώην Υπουργός έδωσε μάλιστα και κατάθεση , στην οποία , κατά πληροφορίες, έβαλε στο κάδρο της υπό έρευνα υπόθεσης τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος , στην τελευταία μήνυση που κατέθεσε, αφιερώνει ξεχωριστό κεφάλαιο, που επιγράφεται « Ο δόλος των εγκαλουμένων και ο ρόλος υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα». Σε αυτό ο πρώην υπουργός , επικαλούμενος όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Νοvartis , που έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο , σημειώνει χαρακτηριστικά :

«… Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν – προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο Ρασπούτιν -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ραϊκου , δια των κύκλων της, ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν».

Το σύνολο των εγγραφών που παρέδωσε ο κ. Λοβέρδος, όπως και το περιεχόμενο της μήνυσής του μελετάται από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα , αν το κρίνουν αναγκαίο, αμελλητί κατά το Σύνταγμα να διαβιβάσουν στη Βουλή και την κατάθεση του κ. Λοβέρδου.

Παράλληλα, οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί μελετούν και τις επόμενες δικονομικές τους κινήσεις , προκειμένου να κρίνουν ποια πρόσωπα θα καλέσουν ως μάρτυρες προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση που τους έχει ανατεθεί και αφορά σε τυχόν ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων για τους χειρισμούς του στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Την ερχόμενη Δευτέρα καταθέτει o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. Πρόκειται για το πέμπτο από τα δέκα συνολικά πολιτικά πρόσωπα για τα οποία αρχικά είχε σταλεί ο φάλεκος στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά τον κεντρικό τραπεζίτη , με διάταξη της επικεφαλής της Εισαγγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *