back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αφαίρεσε κοντέινερ αναρχικών από την Πλατεία Εξαρχείων ο Δήμος Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση  απομάκρυνσης  κοντέινερ, που χρησιμοποιούσαν μέλη αναρχικών ομάδων στην πλατεία Εξαρχείων, πραγματοποίησε νωρίς το πρωί ο δήμος Αθηναίων, με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ.

Παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, γερανός του δήμου σήκωσε το κοντέινερ, που είχε τοποθετηθεί παράνομα στην πλατεία τον Απρίλιο του 2017.

Ταυτόχρονα, συνεργεία των διευθύνσεων καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού του δήμου προχώρησαν σε παρεμβάσεις σε όλο τον χώρο της πλατείας προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία αυθαιρεσία δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας

«Η συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια της απομάκρυνσης του αυθαίρετου κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων, είναι ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της γειτονιάς στους κατοίκους της. Καμία αυθαιρεσία πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας» αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Αθηναίων, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών. Συνεχίζουμε την μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ικανοποιημένοι οι κάτοικοι

Ικανοποιημένοι με την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων εμφανίζονται οι κάτοικοι και οι έμποροι των Εξαρχείων. Η κυρία Μαίρη Τζανάκη, γέννημα θρέμμα της περιοχής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 εξέφρασε την ικανοποίηση της για την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής  στο αίτημα των κατοίκων για την απομάκρυνση του κοντέινερ και τον καθαρισμό της πλατείας . «Η πιο όμορφη πλατεία πρέπει επιτέλους κάποτε να ξαναβρεί τους ρυθμούς της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι των Εξαρχείων δηλώνουν ότι με την απομάκρυνση του κοντέινερ μπήκε ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που επικρατούσε τα τελευταία δύο χρόνια με την τοποθέτησή του.

[su_slider source=”media: 129362,129361,129360″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την νέα δημοτική αρχή και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Νεκτάριος ΑνδριόπουλοςΚώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα