back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων ως και τον Οκτώβριο σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ αλλά και στις αστικές συγκοινωνίες, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την οικονομία και τον τουρισμό.  

Φθηνότερος ο καφές και τα μη αλκοολούχα ποτά για το ίδιο διάστημα, μείωση του ΦΠΑ και στα θερινά σινεμά.   

Παρατείνεται ως τις 30 Σεπτεμβρίου το επίδομα ανεργίας για τους εποχικά απασχολούμενους. Προωθείται η επιδότηση στεγαστικών δανείων 

 

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσηςΣτις 15 Ιουνίου οι πρώτες πτήσεις από εξωτερικό, αρχικά με προορισμό μόνο το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ από την 1η Ιουλίου θα εκτελούνται προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Χωρίς καραντίνα και μάσκα θα έρχονται στη χώρα οι τουρίστες από χώρες με καλά επιδημιολογικά κριτήρια. 

Επαναλειτουργούν από την 1η Ιουνίου  τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ και οι κατασκηνώσεις, ενώ από στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταλύματα. 

 

Θετικά κρίνει κατ’ αρχήν o κλάδος των ξενοδόχων τα μέτρα της κυβέρνησης για τον τουρισμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να διευκρινιστούν θέματα όπως για παράδειγμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αναφορικά με το ζητημα των πτήσεων από 1ης Ιουλίου, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλος ο προβληματισμός για το από ποιες χώρες τελικά θα υποδεχθούμε τουρίστες εφέτος”. 

 

Μέσα στον Μάιο δρομολογείται η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Τα μέτρα παροχής ρευστότητας στις επιχειρήσεις θα εξειδικεύσει το μεσημέρι η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

 Στους 167 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας. Δέκα τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Βρέφος 8 μηνών νοσηλεύεται διασωληνωμένο εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».  

Ξεπερνούν τις 328.000 οι θάνατοι από τον κορονοϊό ανά τον κόσμο. Πλησιάζουν τα 5 εκατομμύρια τα κρούσματα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.  

Η  Ευρώπη θα περάσει από δεύτερο κύμα του κορονοϊού, προειδοποιεί η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων  Αντρέα Άμμον. 

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι, οι οποίοι παρακολουθούν ωστόσο τη σεισμική ακολουθία στη Μεσόγειο, μετά την ισχυρή δόνηση των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη 2.43 τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή νότια της Πύλου, ενώ συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα και στην Κρήτη.  

“Οι εστίες γειτνιάζουν, πρόκειται για τη ζώνη του σεισμικού ελληνικού τόξου που συγκρούεται με την αφρικανική πλάκα” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. 

 

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι χθες στην Καλλιθέα. Λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων που της προκάλεσε το καυστικό υγρό, η νεαρή κινδυνεύει , σύμφωνα με πληροφορίες, να χάσει τα μάτια της. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό, είπε η ίδια στην αστυνομία. Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται σε πρόσωπα του στενού φιλικού κύκλου της και στο εάν είχε δεχθεί τυχόν απειλές το τελευταίο διάστημα, ενώ εξετάζεται  το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή. 

 

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί εως και τις 3 το μεσημέρι,των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. 

Στις 12 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, με βασικό αίτημα τη δημιουργία ενιαίου κλάδου νοσηλευτικής ώστε να μη δημιουργούνται εσωτερικά προβλήματα στα νοσοκομεία. 

 

Αρχικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Τοπικές βροχές από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα