back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια παγκοσμίως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον COVID σύμφωνα με το Τζονς Χοπκινς. Η πλέον πληγείσα ήπειρος με σχεδόν 1.955.600 εκατομμύρια κρούσματα, εκ των οποίων 169.932 θάνατοι, η Ευρώπη συνεχίζει τον δρόμο μιας πολύς αργής εξομάλυνσης.

Το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία οι νεκροί ξεπέρασαν τις 3.000 και ενώ η χώρα έχει προσχωρήσει στο πρώτο στάδιο άρσης των μέτρων.

Στη χώρα μας, και ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της επίσημης ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας από το υπουργείο Υγείας, μελέτη καθηγητών του ΕΚΠΑ επιβεβαιώνει τις οσφρητικές διαταραχές σε ασθενείς με COVID-19.

Σε μία νέα ακραία πρόκληση προχώρησε η τουρκική ακτοφυλακή στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Παναγία Οινουσσών. Για τρεις ώρες -σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές- τουρκική ακταιωρός ζητούσε από σκάφος της δύναμης FRONTEX και από ελληνικό αλιευτικό να απομακρυνθούν με την αιτιολογία ότι ήταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ μία δεύτερη τουρκική ακταιωρός που έφτασε στην θαλάσσια περιοχή προσπαθούσε να εμβολίσει τα ελληνικά σκάφη. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και οι δυο τουρκικές ακταιωροί αποχώρησαν προς το Τσεσμέ.

Ισχυρό χαρτί, για την τόνωση του ελληνικού τουρισμού με την προσέλκυση ξένων τουριστών, εν μέσω κορονοϊού αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας, το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως για τις καθαρές θάλασσες και ακτές της ανάμεσα σε 47 χώρες . Συνολικά 497 ακτές, 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία. Τη πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία και τρίτη έρχεται η Τουρκία.

Νωρίτερα από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν οι αφίξεις από ασφαλείς χώρες καθώς είναι έκδηλο το ενδιαφέρον των tour operator΄s όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 . “θα δεχθούμε επισκέπτες από ασφαλείς χώρες όπως το Ισραήλ, η Αυστρία, η Κροατία, η Σερβία αλλά όχι από Γαλλία, Αγγλία και ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να διευκρινιστούν θέματα όπως τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο.

Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας, απαιτείται ωστόσο οριζόντια στήριξη όλων των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στις 28 Μαΐου.

Έως το τέλος Νοεμβρίου και όχι έως το τέλος του χρόνου, όπως αρχικώς προβλεπόταν, θα ισχύσει τελικά η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Λιβάνιο. Η τροπολογία ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής και προβλέπει την παραχώρηση ατελώς κοινόχρηστων χώρων.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι: Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που οδηγεί στα «λουκέτα» και στην ανεργία ή θα στηρίξουμε την εργασία; Εμείς επιλέγουμε την στήριξη της εργασίας. Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών και των βρεφονηπιακών σταθμών προσανατολίζεται η κυβέρνηση ωστόσο η όποια απόφαση ληφθεί από τον πρωθυπουργό θα είναι μετά από εισήγηση των ειδικών, την προσεχή Δευτέρα.

«Αν μας δοθεί το πράσινο φως θα εφαρμοστούν πολύ επισταμένα και πολύ προσεχτικά όλοι οι κανόνες υγιεινής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Αποχή των εκπαιδευτικών από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την κατάργηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων μέσα από την σχολική αίθουσα.

Στην ευχέρεια του κάθε πανεπιστημίου είναι ο τρόπος διεξαγωγής της εξεταστικής περιόδου σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση Ακόμη και η εξ αποστάσεως εξέταση των φοιτητών δίνεται στα ΑΕΙ.

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τη διευκόλυνση Ελληνοκυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια

Ανοιχτά είναι από την Τρίτη τα κολυμβητήρια του Δήμου Αθηναίων για αθλητικά σωματεία με άτομα ηλικίας άνω των 13 ετών, για άτομα με αναπηρία που κάνουν θεραπεία και για τους συνοδούς τους αν κρίνεται απαραίτητο, καθώς και για υποψήφιους των πανελλήνιων εξετάσεων για αθλητικές σχολές και παραγωγικές σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Όλοι οι αθλητές πρέπει να προσκομίζουν πριν την άθλησή τους ιατρική βεβαίωση ότι δεν έχουν συμπτώματα του κορνοϊού.

Ζήτημα χρόνου, σύμφωνα με την αστυνομία, η εξιχνίαση της υπόθεσης επίθεσης με καυστικό υγρό σε βάρος 34χρονης χθες στην Καλλιθέα. Το θύμα νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στη μονάδα εγκαυμάτων ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Μεγάλος ο κίνδυνος να χάσει το αριστερό της μάτι.

Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ντουράκο στα Μέγαρα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Και ο καιρός

Βροχές αύριο στην Αττική -μικρής έντασης- κυρίως τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμοί Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα