13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Παράταση έως τις 7 Οκτωβρίου για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορεία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέχρι σήμερα στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς την εφορεία έχουν υπαχθεί 510.000 οφειλέτες, για χρέη 4 δις ευρώ – ξεπερνούν τις 370.000 οι αιτήσεις για τη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με τρία στα τέσσερα αστέρια αξιολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο σχεδιασμός προγράμματος του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη και φροντίδα χρόνιων πασχόντων και ηλικιωμένων ατόμων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των Δημοτικών Ιατρείων και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία.

Το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο τα χθεσινά δραματικά γεγονότα στη Μόρια. Σύμφωνα με πηγές του υπ. Προστασίας του Πολίτη, η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου επιταχύνεται. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν τη σημερινή κατάσταση στη Μόρια μη βιώσιμη και εκτιμούν ότι με την εφαρμογή και της νέας νομοθεσίας θα υπάρξει αποσυμφόρηση μέσα στο επόμενο δίμηνο. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα εφαρμοστεί πρόγραμμα για 56.000 θέσεις για πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα με χρηματοδότηση της ΕΕ, αλλά και από το πρόγραμμα “ΗΛΙΟΣ”.

…Στο μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, χθες, κατά τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας βρήκε τον θάνατο μία γυναίκα. Η είδηση για νεκρό βρέφος δεν επιβεβαιώνεται, αφού, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το βρέφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με εγκαύματα και μάλιστα είναι εκτός κινδύνου.

… “Βολές κατά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει ότι “επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο για την μεταναστευτική πολιτική, αλλά με τους χειρισμούς της έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου”. Τραγικά χαρακτηρίζει η Κομισιόν τα γεγονότα της Μόριας, δηλώνοντας ετοιμότητα για περαιτέρω υποστήριξη των ελληνικών Αρχών.

Τελευταία ημέρα για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος. Λήγει σήμερα και η προθεσμία υποβολής αίτησης για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αύριο θα καταβληθούν τα χρηματικά βοηθήματα των 1.000 και των 700 ευρώ, στις πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες από τον Λογαριασμό Εργατικής Εστίας.

“H ΕΚΤ δεν είχε ποτέ ένα σχέδιο B, με την Ελλάδα εκτός του ευρώ” αναφέρει ο απερχόμενος Πρόεδρός της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στους Financial Times, μία ημέρα πριν από την επίσκεψή του στη χώρα μας. Τονίζει ότι η Ευρωζώνη θα παραμείνει ένα “εύθραυστο οικοδόμημα” χωρίς μία συνολική δημοσιονομική πολιτική.

Με λεωφορεία εξυπηρετούνται έως αυτή την ώρα οι επιβάτες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο τμήμα από Ειρήνη μέχρι Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρου χθες το βράδυ σε βαγόνι, το οποίο στη συνέχεια εκτροχιάστηκε. Αργά το απόγευμα η αποκατάσταση των δρομολογίων, σύμφωνα με τον ΗΣΑΠ.

Tη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της 2ας Οκτωβρίου κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, ανακοίνωσαν οι τραπεζοϋπάλληλοι και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Όσον αφορά τα ΜΜΜ, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τραίνα και ο Προαστιακός. Ακινητοποιούνται, επίσης, οι συρμοί του Μετρό στις γραμμές 2 και 3. Από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Τη διαχείριση της έκτασης “Κονίστρα” στα Άνω Πετράλωνα, θα αποφασίσει το σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, προκειμένου η περιοχή των 8 στρεμμάτων να συνεχίσει να λειτουργεί ως Πάρκο για τους κατοίκους. Έως σήμερα τη διαχείριση έχει το σωματείο “Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων”, ενώ σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ.

Εκατόν τρία κιβώτια, με περισσότερο από ένα τόνο κάνναβη, εντόπισαν εκπαιδευμένοι σκύλοι και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου.

Διεθνή

Ύστατο φόρο τιμής στον Ζακ Σιράκ απέτισε η Γαλλία. Η κηδεία του πρώην Γάλλου Προέδρου τελέστηκε παρουσία περίπου 80 ξένων προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, καθώς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Αθλητισμός

Λεκτική επίθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη εναντίον του καταγγέλλει ο διαιτητής του χθεσινού ντέρμπυ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ημίχρονο.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα