back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη: Εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Το Σαββατοκύριακο, 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019, το μεγαλύτερο φεστιβάλ για παιδιά, «Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη», έρχεται στην Τεχνόπολη, με μια πληθώρα εκπαιδευτικών και διαδραστικών εκδηλώσεων.

Τι θα περιλαμβάνει το Φεστιβάλ;

Το φεστιβάλ «Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, θα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες για όλους, συναρπαστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια με πολλές διαφορετικές θεματικές για όλα τα γούστα, τα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, διαδραστικές εκθέσεις, λαχταριστά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, food corner, εργαστήρια χορού, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και performances, ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις για γονείς.

20 ώρες, 60 φορείς, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές ομάδες, 60 ώρες αθλητικής δράσης και περιπέτειας, 15 ώρες μαγειρικής, 55 εργαστήρια δημιουργικής μάθησης, 8 μουσικοθεατρικά προγράμματα, 12 ταξίδια στα αστέρια, 12 θεατρικές παραστάσεις, 6 ξεχωριστές ξεναγήσεις, 2 διαδραστικές εκθέσεις, 2 πράσινα «λούνα παρκ», 1 έκθεση παιδικού βιβλίου, 12 βιβλιοπαρουσιάσεις, 2 ομιλίες για νέους γονείς, τσίρκο, bubbleshow, facepainting, μαγικά, χορός, κρουστά, foodmarket… και πολλές-πολλές εκπλήξεις.

Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη

Πάνω στον «Πλανήτη Τεχνόπολη» θα βρει κανείς έξι μικρότερους πλανήτες, όλους χρωματιστούς κι ανέμελους, μα και γεμάτους παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους (μιας και ο καιρός είναι ακόμα –σχεδόν- καλοκαιρινός) που θα μας υποδεχτούν για να περάσουμε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.
Συναυλία…από άλλο πλανήτη

Τεχνόπολη = μουσική. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Γι’ αυτό το λόγο, αφιερωμένη εξαιρετικά μια συναυλία… για μικρούς μα και για μεγάλους, με «Τραγούδια… από άλλο πλανήτη». Στα φωνητικά, ο Σπύρος Γραμμένος, η Σαββέρια Μαργιολά και μαζί τους ως γκεστ η Βιολέτα Ίκαρη. Οι μουσικοί που θα τους συνοδεύουν θα βρίσκονται κάτω από την καθοδήγηση του Χρίστου Θεοδώρου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Καραμαλίκης.

Μουσικοθεατρικές παραστάσεις

Και καθώς η μουσική και το θέατρο είναι δυο πολύ καλοί φίλοι από παλιά, από το πρόγραμμα του Π100 δεν θα μπορούσαν να λείπουν και δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Το Σάββατο, «Το Φανταστικό χωριό»του Σπύρου Γραμμένου έρχεται στην Μικρή σκηνή για να μας πει τραγουδιστά πώς μοιάζει μια ιδανική κοινωνία, ενώ, την Κυριακή στην Κεντρική σκηνή υποδεχόμαστε τον άτρωτο «Μορμόλη» και τη Συντεχνία του Γέλιου για να κλείσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο τη δεύτερη… διαστημική μας μέρα.
Εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα τη φύση

Και φέτος το «Ιnnovathens» powered by Samsung πάει Π100 και μας παρουσιάζει μια διαδραστική έκθεση που μας αφορά όλους και επιπλέον εκπαιδευτικά εργαστήρια, με θέμα τη φύση και το περιβάλλον.

«Greenability for kids», λοιπόν, στο ισόγειο του Γαλάζιου πλανήτη, ενώ στους άλλους ορόφους φτιάχνουμε το δικό μας «AirBee’n’Bee», ανακαλύπτουμε μια Μυρμηγκοφωλιά, βουτάμε σε ένα ενυδρείο με πολύ… αλλόκοτα ψάρια, παίζουμε «Γύρη-Γύρη όλοι» και όχι μόνο.
«Λούνα παρκ Ανακύκλωσης»

Και μιας και ο πλανήτης μας είναι πιο… green από ποτέ, στην Κεντρική Αυλή εξοικειωνόμαστε με την ιδέα της ανακύκλωσης παίζοντας με παζλ, κυνήγι χαμένου θησαυρού, ψάρεμα, bowling, τσουβαλοδρομίες, φιδάκι, κρίκους στο «Λούνα παρκ της Ανακύκλωσης», ενώ, μαζί με την «Καλλιτεχνούπολη – Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Τέχνης & Δημιουργίας», φτιάχνουμε έναν φανταστικό σελιδοδείκτη με αναλυκλώσιμα υλικά στο εργαστήριο «Kids Craft Project».

Εικαστική δράση

Ακόμη, μαζί με την Action Aid ξεδιπλώνουμε την πορεία του πλανήτη μας (όχι του Π100, του… άλλου πλανήτη μας, της Γης) σε έναν μεγάλο καμβά και ζωγραφίζουμε τη βιώσιμη πόλη στην οποία θέλουμε να ζήσουμε. Μέσα από την εικαστική δράση «Πορεία με στόχο», φτιάχνουμε τα δικά μας μηνύματα για έναν δίκαιο πλανήτη και τα μεταφέρουμε σε όλο τον Πλανήτη Τεχνόπολη.
Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι

Στον Π100 –και συγκεκριμένα στον Πολύχρωμο πλανήτη- προσεδαφίζεται για 2η χρονιά το Cosmote Family και μας παρουσιάζει ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι από την ομάδα «Ανεμόμυλοι», με πρωταγωνιστή τον κύριο Κλούζ. Τι απασχολεί αυτόν τον καιρό τον διάσημο ντέτεκτιβ; Καθώς τον ακολουθούμε στον επικίνδυνο λαβύρινθο της σύγχρονης τεχνολογίας, εξερευνούμε μαζί του ένα άκρως μυστηριώδες παιχνίδι με το κωδικό όνομα «Μαγικός Κήπος».

Αθλητικές δραστηριότητες

Πώς λειτουργεί ένα bungee τραμπολίνο; Πώς μπορεί κάποιος να πηδήξει ψηλότερα; Η επιστήμη και ο αθλητισμός δεν πάνε μαζί; Οι «Μικροί Ήρωες» by Stoiximan, μαζί με τον εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo, έρχονται στον Π100 να μας αποδείξουν (επιστημονικά) το αντίθετο και να μας γνωρίσουν την Επιστήμη των Σπορ.

Ακόμη, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, στο προαύλιο του Μηχανουργείου για τους λάτρεις του σπορ, θα υπάρχει «Mini Tennis on the go» από το Mini Tennis Club. Και για τους ακόμα πιο περιπετειώδεις και αθλητικούς τύπους του Π100 –και όχι μόνο, στην Κεντρική Αυλή θα εκτυλίσσεται, για πολύ καλό σκοπό, μια γεμάτη σασπένς μάχη με lasertags από το Make-a-wish Ελλάδος.
Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής & «Kids Cooking Club»

Η εταιρία Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. φροντίζει για το «Πολυ Πρωινό στον Π100». Κι εμείς, μαζί με το «Kids Cooking Club», θα φτιάξουμε πεντανόστιμες και φουλ θρεπτικές συνταγές -ιδανικές για το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας- με Πολυδημητριακά μπισκότα και μπουκιές πρωινού.

Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να βουτήξουμε, ξανά παρέα με το «Kids Cooking Club», στον πεντανόστιμο κόσμο της ζαχαροπλαστικής και να δοκιμάσουμε ένα δροσερό και υγιεινό cheesecake με γιαούρτι και φρούτα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Φυσικά, ξεχωριστή θέση (και) στο φετινό πρόγραμμα έχουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που μας συντροφεύουν όλη τη χρονιά. Πιάνουμε τα πινέλα και τις γλάστρες μας για να γίνουμε «Μικροί κηπουροί με πινέλα», πειραματιζόμαστε με χρώματα και νέες τεχνικές. Στην αυλή του εργοστασίου, λύνουμε ανεξιχνίαστα μυστήρια και ανακαλύπτουμε το εργοστάσιο φωταερίου… αλλιώς μέσα από παράξενα (στην όψη) κίτρινα κουτιά.
Βιβλιοπαρουσιάσεις και εκθέσεις βιβλίων

Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, θα πραγματοποιηθούν μία έκθεση παιδικού βιβλίου και 12 βιβλιοπαρουσιάσεις που θα μας ταξιδέψουν σ’ άλλους πλανήτες και θα μας συστήσουν σε αγόρια που ό,τι άγγιζαν γινόταν… γλυκό, σε τέρατα της βροχής, στον Μικρό Κοπέρνικο, στην «αλλιώτικη» Αγγελίνα, στο μικρό δράκο Καρύδα, στα παιδιά που γίναν πουλιά και όχι μόνο…

«Building Hope»

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου προσεδαφίζεται, για πρώτη φορά, στον Π100 μαζί με ένα συναρπαστικό έργο τέχνης. Δημιουργία του διεθνούς εικαστικού Μαρκ Χατζηπατέρα, που έχει διακριθεί για τις site-specific εγκαταστάσεις του σε δημόσιους χώρους, το μεγάλο παιχνίδι «Building Hope» μας καλεί να οικοδομήσουμε πολύχρωμες γέφυρες, κτίρια και πολιτείες.

Δραστηριότητες για πολύ μικρές ηλικίες

Επιπλέον, θα υπάρχουν δραστηριότητες και για πολύ μικρότερες ηλικίες στον Π100, στις οποίες περιλαμβάνονται μια αξέχαστη εμπειρία για όλες τις αισθήσεις με physical theatre, μαγικά δέντρα μπαομπάμπ, προβολές, νέες γεύσεις, πυγολαμπίδες, ήχους και αστέρια, στο Babyroom στον Πολύχρωμο πλανήτη.

Φορητό Πλανητάριο

Τέλος το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μας φέρνει ένα «Φορητό Πλανητάριο» για να κάνουμε ένα μαγευτικό ταξίδι στα άστρα και στους αστερισμούς.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη»

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2019/09/P100_PROGRAM_2019_WEB.pdf”]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα