back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η μεταμόρφωση της Φωκίωνος Νέγρη

Διαβάστε επίσης

Τα πρώτα αποτελέσματα της συντονισμένης δράσης του δήμου Αθηναίων, στον ιστορικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, είναι ήδη ορατά στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Το «λίφτινγκ» του ιστορικού πεζόδρομου της Φωκίωνος Νέγρη είναι πλέον γεγονός.

[su_slider source=”media: 128899,128896,128895,128894,128897″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν σε όλη την διαδρομή διάφορα μεγάλα δέντρα ανάμεσα στα οποία φοίνικες αλλά και πολλά εποχιακά φυτά, τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας από την Πλατεία Κυψέλης μέχρι και την οδό Δροσοπούλου, τα παγκάκια βάφτηκαν, ενώ διορθώνονται και τα κάγκελα που υπάρχουν σε όλο το μήκος του δρόμου.

Επίσης, από τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στα τρία σιντριβάνια που βρίσκονται στην Φωκίωνος Νέγρη. Τα σιντριβάνια καθαρίστηκαν και φωτίστηκαν από την Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού, όπως φωτίστηκε με αντικατάσταση όλων των χαλασμένων λαμπτήρων το σύνολο του ιστορικού δρόμου.

Η ανάπλαση της περιοχής γίνεται με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και της διεύθυνσης Πρασίνου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σάκη Κολλάτο, ενώ θα υπάρξει μέριμνα από τον δήμο ώστε οι παρεμβάσεις που έγιναν να συντηρηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αίτημα, που έχουν άλλωστε έχουν καταθέσει καταστηματάρχες και κάτοικοι προς τη νέα δημοτική αρχή.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι επιβραβεύουν με δηλώσεις τους την πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής για την ανάπλαση της περιοχής τονίζοντας ότι «χρειαζόταν άμεσα να γίνουν όλα αυτά τα έργα για την γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής.

Επισημαίνουν ωστόσο ότι η ανάπλαση της περιοχής θα πρέπει να έχει και συνέχεια όσον αφορά την επίβλεψη και την μέριμνα του δήμου για να συντηρηθούν όσα έγιναν μέσα σε αυτές τις μέρες. « Εάν δεν φροντίσουν από τον δήμο να διατηρηθεί ο νέος χλοοτάπητας τότε μέσα σε 1 μήνα θα έχει χαλάσει. Το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής είναι οι ιδιοκτήτες σκύλων που δεν έχουν την παιδεία και την ευαισθησία να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των τετραπόδων τους», είπε ένας από τους κατοίκους της περιοχής.

«Ορισμένα από τα παγκάκια στον πεζόδρομο είναι σε διαφορά σημεία κατεστραμμένα και θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες από τον δήμο προκειμένου να αντικατασταθούν. Δεν αρκεί μόνο η αισθητική παρέμβαση με το βάψιμο τους. Ωστόσο, η εικόνα στον ιστορικό πεζόδρομο άλλαξε άρδην με τα έργα ανάπλασης και αυτό θα μας βοηθήσει γενικότερα», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Μέσα στα αιτήματα των κατοίκων προς τη νέα δημοτική αρχή είναι επίσης η δημιουργία ελεγχόμενων χώρων αφόδευσης των σκύλων συντροφιάς και νέων παιδότοπων και παιδικών χαρών στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Ανάλογες δράσεις, όπως μας ενημέρωσαν οι επικεφαλής των συνεργείων του δήμου θα γίνουν σταδιακά και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, προσθέτοντας ότι τοποθετήθηκε ήδη νέος χλοοτάπητας στις πλατείες Συντάγματος και Κοτζιά.

 

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα