back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αγροτικά συλλαλητήρια για το βαμβάκι – Άκαρπες οι διαβουλεύσεις

Διαβάστε επίσης

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση αντιπροσωπείας Θεσσαλών βαμβακοπαραγωγών με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα.

Οι αγρότες δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υφυπουργού στα αιτήματά τους. Χαρακτηριστικά δήλωσαν ότι “ο κ.Σκρέκας αναγνώρισε τα προβλήματά τους, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση αλλά παραπομπή στο μέλλον”. Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι η τιμή στο βαμβάκι είναι χαμηλότερη από την περσινή κατά 20%.

Ωστόσο,σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ενωτικής Αγροτικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Καρδίτσας Κώστα Τζέλλα: “θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επιβίωσή μας, ενώ προβλέπεται ένας θερμός χειμώνας”.

Πάντως, την ώρα της συνάντησης οι αγρότες πραγματοποίησαν δύο συλλαλητήρια.

Στο πρώτο παραγωγοί της Λάρισας συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Πλατύκαμπου, ενώ βαμβακοπαραγωγοί της Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Παλαμά.

Από την πλευρά του ο κ.Σκρέκας είπε ότι: “μιλήσαμε για τις άμεσες ενέργειες από πλευράς υπουργείου ώστε να διασφαλιστεί ότι στην πόρτα των εκκοκκιστηρίων θα είναι αναρτημένες οι τιμές με τις οποίες θα πληρώνονται οι παραγωγοί”.

Παράλληλα, ο υφυπουργός τόνισε ότι επικοινώνησε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος, όπως ανέφερε, προτίθεται να δώσει παράταση υποβολής των δικαιολογητικών για τους αγρότες που δικαιούνται αγροτικό τιμολόγιο έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, ο κ.Σκρέκας δήλωσε ότι μετά από συνεννόηση με την ΔΕΗ θα δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες που έχουν χρέη να προχωρήσουν σε νέο διακανονισμό διευκρινίζοντας ότι:” η πρώτη δόση θα οριστεί για την 1η Νοεμβρίου όπου οι αγρότες θα έχουν λάβει την προκαταβολή των ενισχύσεων οπότε θα έχουν αυξημένη οικονομική ρευστότητα”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα