14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10.00

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερες από αύριο οι μετακινήσεις εκτός νομού όπως και οι μαζικές μεταφορές με ΚΤΕΛ, τρένα και αεροπλάναΓια τις σιδηροδρομικές όπως και τις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%.  Για τις αερομεταφορές, η επιβίβαση θα γίνεται τμηματικά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Υποχρεωτική για όλους τους τρόπους μετακίνησης, είναι η χρήση μάσκας. 

Επαναλειτουργούν από αύριο εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων και ισχυρή σύσταση για χρήση της, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.  

Μετά την Γ’ Λυκείου, επιστροφή αύριο στα σχολεία για τους μαθητές  της πρώτης και δευτέρας Λυκείου, όπως και τους μαθητές Γυμνασίου. 

Από αύριο ανοίγουν ξανά οι βοτανικοί κήποι, τα ζωολογικά πάρκα, ενώ επαναλειτουργούν και οι αρχαιολογικοί χώροι. Στον καλλιτεχνικό χώρο ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, με αυστηρούς κανόνες προστασίας. 

Με την παρουσία πιστών λειτουργούν από σήμερα ιεροί ναοί και χώροι λατρείας. Όσοι πιστοί δεν μπορούν να εισέλθουν εντός των ναών λόγω της τήρησης των μέτρων προστασίας, παρακολουθούν από τον προαύλιο χώρο τη Θεία Λειτουργία. 

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση οι κανόνες λειτουργείας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία ανοίγουν στις 25 Μαΐου. 

“Δεν σχεδιάζουμε ούτε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο ούτε στις συντάξεις” υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

Ξεπέρασαν την Ισπανία και την Ιταλία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη Βραζιλία. Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν  14.919 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τις 233 χιλιάδες. Ο πρόεδρος της χώρας Ζαίχ Μπολσονάρου συνεχίζει να  ασκεί πιέσεις στους κυβερνήτες πολιτειών για άνοιγμα των επιχειρήσεων και αψηφά τους ειδικούς της δημόσιας υγείας ζητώντας ευρεία χρήση φαρμάκων που δεν έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους. Ενδεικτικό είναι ότι την Παρασκευή παραιτήθηκε και ο δεύτερος υπουργός Υγείας σε διάστημα ενός μήνα. 

“Παγκόσμια Ημέρα κατά της Oμοφοβίας η σημερινή και ο ΑΘΗΝΑ 9,84 ανοίγει τα μικρόφωνα σε οργανώσεις, συλλογικότητες, ομάδες και πρόσωπα που δίνουν τη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία όλων. Συζητήσεις και αφιερώματα υπάρχουν σε όλες τις ζώνες του προγράμματος, ενώ κάθε ώρα, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, ακούμε και εκπροσώπους των οργανώσεων. Συγκεκριμένα αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων θα ακούσουμε τον Γιώργο Παπαγεωργίου από την Θετική Φωνή. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα