back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12.00

Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία ανοίγουν στις 25 Μαΐου.  

Αύριο εξάλλου κατατίθεται τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρουςΣτόχος είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της πανδημίας του κορονοϊού. Με την τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν και υπό την προϋπόθεση της ανεμπόδιστης διέλευσης πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους, υπό προϋποθέσεις, να πεζοδρομούν για ορισμένες ώρες ή και ολόκληρη την ημέρα, συγκεκριμένους δρόμους προκειμένου να δώσουν περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα εστίασης, ή να δημιουργούν διαδρόμους κίνησης πεζών, ποδηλάτων ή διαδρόμους ήπιας κυκλοφορίας.  

Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας, στα σχολεία επιστρέφουν από αύριο οι μαθητές  της πρώτης και δευτέρας Λυκείου, όπως και οι μαθητές Γυμνασίου.  

Ελεύθερες από αύριο οι μετακινήσεις εκτός νομού όπως και οι μαζικές μεταφορές με ΚΤΕΛ, τρένα και αεροπλάνα. Για τρένα και λεωφορεία επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%.  Στα αεροπλάνα η επιβίβαση θα γίνεται τμηματικά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Υποχρεωτική για όλους τους τρόπους μετακίνησης, είναι η χρήση μάσκας. 

Επαναλειτουργούν από αύριο εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων και ισχυρή σύσταση για χρήση της, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. 

Επίσης αύριο επαναλειτουργούν αρχαιολογικοί χώροι και ανοίγουν βοτανικοί κήποι και ζωολογικά πάρκα. 

Σε αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό στις φυλακές προχωράει από αύριο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.  Μεταξύ άλλων θα επιτρέπονται: τα κλειστά επισκεπτήρια και η εισαγωγή τροφίμων και ρουχισμού και επαναλειτουργούν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, όπως και τα ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Καταστημάτων Κράτησης. 

Σε 14ημερη καραντίνα θα τεθούν  36 πρόσφυγες και μετανάστες, αφρικανικής και αφγανικής καταγωγής, οι οποίοι έφτασαν με βάρκα  τα ξημερώματα στην παραλία Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου.  

Νεκρός στην κατοικία του, σε προάστιο του Τελ Αβίβ, βρέθηκε σήμερα ο πρεσβευτής της Κίνας στο Ισραήλ, Ντου Ουέι, 57 ετών, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα τον Φεβρουάριο. Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, ο οποίος δεν σχολίασε τα αίτια θανάτου. Ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο αξιωματούχους των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, μετέδωσε ότι ο πρεσβευτής, πέθανε στον ύπνο του, από φυσικά αίτια. 

Το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση, τονίζει σε μήνυμά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Oμοφοβίας. Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας ανοίγει τα μικρόφωνα σε οργανώσεις, συλλογικότητες, ομάδες και πρόσωπα που δίνουν τη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία όλων. Συζητήσεις και αφιερώματα υπάρχουν σε όλες τις ζώνες του προγράμματος, ενώ κάθε ώρα, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, ακούμε και εκπροσώπους των οργανώσεων. Συγκεκριμένα αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων θα ακούσουμε την Μαρίνα Γαλανού από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. 

Και ο καιρός  

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα