back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εποχική γρίπη: Έκκληση ΕΟΔΥ για εμβολιασμό

Διαβάστε επίσης

Έκκληση στα άτομα υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας απηύθυνε σήμερα ο εκτελών χρέη πρόεδρου στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας Αγης Τερζίδης, προκειμένου να σπέυσουν να εμβολιαστούν για την εποχική γρίπη.

Όπως είπε η εποχική γρίπη είναι νόσημα που προλαμβάνεται με εμβολιασμό αλλά και με απλά μέτρα ατομικής υγιεινής. Η έξαρση της νοσηρότητας ποικίλλει από χρονιά σε χρονιά και εξαρτάται από το στέλεχος του ιού που επικρατεί και την ανοσιακή απόκριση διαφόρων ηλικιακών ομάδων του πληθυσμού.

Η Ελλάδα θα προμηθευθεί περίπου 2,5 εκατομμύρια αντιγραπικά εμβόλια και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, έτσι ώστε μέχρι τον Νοέμβριο να έχει ολοκληρωθεί. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ομπρέλα ανοσίας απέναντι στα πρώτα κρούσματα του ιού της γρίπης, ο οποίος συνήθως εμφανίζεται στην Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου με αποκορύφωση της επιδημάις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας επισήμαναν ότι το εμβόλιο θα πρέπει να γίνεται στους χρόνιους ασθενείς και το στενό περιβάλλον τους, τις εγκύους, τα βρέφη αν υπάρχει χρόνιο πρόβλημα υγείας και βέβαια τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Στόχος του ΕΟΔΥ μέσω της ενημερωτικής εκστρατείας που θα ξεκινήσει είναι να εμβολιασθεί φέτος το 75% των ατόμων υψηλού κινδύνου.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι έιχαμε αύξημένα περιστατικά γρίπης και έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης 154 άτομα.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα