back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Όπλο μας το Διεθνές Δίκαιο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας

Διαβάστε επίσης

Χαμηλοί τόνοι και αξιοποίηση του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας είναι η στρατηγική της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου γιατί ακολουθείται η πολιτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία και γιατί δεν καθορίζει η Ελλάδα δική της ΑΟΖ, ο κ Βαρβιτσιώτης σημείωσε χαρακτηριστικά « πρέπει να χρησιμοποιούμε το διεθνές δίκαιο, γιατί δεν αρκούν τα κανόνια, τα υποβρύχια και τα αεροπλάνα, καθώς οι αριθμητικοί συσχετισμοί δεν είναι πάντα προς το δικό μας όφελος».

Σε άλλη ερώτηση του κ. Βελόπουλου για την Συμφωνία των Πρεσπών ο κ Βαρβιτσιώτης, υποστήριξε ότι δεν γίναμε υπέρμαχοι μιας κακής συμφωνίας αλλά θέλουμε να προχωρήσει με ταχύτητα η αφαίρεση όλων των συμβόλων που προσβάλλουν την μακεδονική μας κληρονομία και την ιστορία μας».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε δε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παρήγαγε αποτελέσματα με μεγάλη αβελτηρία στα οποία προχωρούν οι γείτονες μας σε κάποια σημεία γιατί τους πονάνε περισσότερο και εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε τη θέση μας μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι για την βελτίωση επιμέρους στοιχείων που αφορούν τα προϊόντα μας, τις επιχειρήσεις μας και την πολιτιστική μας κληρονομία.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα