back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάνος Κόνσολας στον Αθήνα 9.84:”Θα διασφαλιστεί η κάλυψη των εξόδων, της διαμονής και του επαναπατρισμού των τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας με πακέτα διακοπών από την Thomas Cook, από σήμερα μέχρι και τη λήξη των διακοπών τους”

Διαβάστε επίσης

“Θα διασφαλιστεί η κάλυψη των εξόδων, της διαμονής και του επαναπατρισμού των τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας ,με πακέτα διακοπών από την Thomas Cook, από σήμερα μέχρι και τη λήξη των διακοπών τους” τόνισε στον Αθήνα 9,84 και τον Αρη Τόλιο ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Όπως σημείωσε “οι αναταράξεις από την κατάρρευση της αρχαιότερης και ίσως μεγαλύτερης ταξιδιωτικής εταιρείας, της βρετανικής Thomas Cook είναι πολύ έντονες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δυσάρεστες εξελίξεις στην τουριστική βιομηχανία.Πλήττονται χιλιάδες ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη .Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι εγκλωβισμένοι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες .Υπάρχει αμφίσημη εικόνα όσον αφορά τον αριθμό . Για 50 χιλιάδες τουρίστες κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις .Από την έρευνα που έκανε και η βρετανική Πρεσβεία η εκτίμηση είναι γύρω στις 18 χιλιάδες”.

Ο κ. Κόνσολας διαβεβαίωσε ότι “τα δύο τρίτα των επισκεπτών που βρίσκονται στη χώρα μας ,με πακέτα διακοπών από την Thomas Cook, θα επαναπατριστούν το επόμενο τριήμερο με ασφάλεια ,χωρίς κόστος επαναπατρισμού ,χωρίς δικά τους έξοδα” ,καθώς -όπως εξήγησε- “ένα μεγάλο μέρος του κόστους αναλαμβάνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε ότι αφορά τις μεταφορές του Ηνωμένου Βασιλείου , κάποια άλλα κόστη αναλαμβάνουν τα ασφαλιστικά γραφεία της Thomas Cook ,ορισμένα το υπουργείο Τουρισμού ,οι Ενώσεις Ξενοδόχων και οι τουριστικοί φορείς της χώρας”. Το σημαντικό -τόνισε -είναι ότι θα διασφαλιστεί η κάλυψη των εξόδων, της διαμονής και του επαναπατρισμού των τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας , από σήμερα μέχρι και τη λήξη των διακοπών τους”.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον ελληνικό τουρισμό και τις απώλειες θέσεων εργασίας ο βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε : ” Οι παρενέργειες από την κατάρρευση ενός τέτοιου τουριστικού κολοσσού είναι μεγάλες και αλυσιδωτές στον ελληνικό τουρισμό .Πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας. Νωρίς το πρωί ,μόλις έγινε γνωστή η κατάρρευση της εταιρείας, καλέσαμε σε έκτακτη σύσκεψη τους κοινωνικούς εταίρους ,τους εταίρους του τουρισμού και σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ δρομολογήσαμε λύσεις. Υπάρχει και μια διυπουργική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες .Το υπουργείο Τουρισμού, βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και συναρμόδια υπουργεία ,προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι για τη στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από το γεγονός.

Ερωτηθείς για τις απώλειες στην τρέχουσα τουριστική σεζόν ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά: “Υπάρχει ξενοδόχος στα Δωδεκάνησα και αντιστοίχως στην Κρήτη ,που οι απώλειες τους είναι τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τη φετινή χρονιά” .

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα