back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Κήρυξη πτώχευσης της Thomas Cook – Αποκλεισμένοι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες

Διαβάστε επίσης

Η Thomas Cook ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι κήρυξε πτώχευση καθώς απέτυχε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του, αναφέροντας ότι οδεύει σε “άμεση εκκαθάριση”.

Η εταιρεία ανέφερε ότι υπέβαλε αίτηση αναγκαστικής εκκαθάρισης και πως δόθηκε εντολή για να οριστεί σύνδικος για την εκκαθάριση της εταιρείας.

Την ιδιαίτερη λύπη του και των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασε ο επικεφαλής της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ για την κατάρρευση της εταιρείας.

Εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, πελάτες της εταιρείας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό.

Η βρετανική Πολιτική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η Thomas Cook έπαυσε τις εργασίες της και θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να φέρει πίσω στη Βρετανία πάνω από 150.000 Βρετανούς τουρίστες, πελάτες της εταιρείας.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στους εκατομμύρια πελάτες μας και τους χιλιάδες εργαζομένους μας, προμηθευτές και συνεργάτες μας, που μας στήριξαν επί πολλά χρόνια», είπε ο Φανκχάουζερ με ανακοίνωση που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Η Thomas Cook έπαυσε τις εμπορικές συναλλαγές, οπότε οι πτήσεις της εταιρείας έχουν πλέον ακυρωθεί», τόνισε η βρετανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιερόπλοια, και έχει 600.000 πελάτες που βρίσκονται σε διακοπές. Επίσης απασχολεί 22.000 εργαζομένους σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 9.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα