back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε το ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων – Την λ. Μεσογείων την «καθάρισαν» οι διαφημιστικές φοβούμενες τα πρόστιμα

Διαβάστε επίσης

Περισσότερες από 400 διαφημιστικές πινακίδες κατέβασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τους δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, Αγίας Παρασκευής – Παπάγου.

Οι περισσότερες διαφημιστικές πινακίδες ξηλώθηκαν στην λεωφόρο Κηφισίας από τα όρια του δήμου Αθηναίων ως και το Χαλάνδρι. Ωστόσο χθες Κυριακή όταν τα συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων πήγαν να πιάσουν δουλειά στην λεωφόρο Μεσογείων στο τμήμα της από το Ψυχικό ως και τον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής διαπίστωσαν ότι όλες οι διαφημιστικές πινακίδες είχαν κατέβει από τις ίδιες τις εταιρίες που τις είχαν ανεβάσει φοβούμενες τα πρόστιμα και την Δικαιοσύνη καθώς ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης έχει ξεκαθαρίσει ότι πλέον η παράνομη υπαίθρια διαφήμιση που εμποδίζει την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και ΙΧ θα στέλνεται στον εισαγγελέα. Η μοναδική παράνομη διαφήμιση που είδαν χθες Κυριακή τα συνεργεία στην λεωφόρο Μεσογείων ήταν κάποιες χάρτινες που είχαν απομείνει αλλά και πολλά σχοινιά στις κολώνες της ΔΕΗ που πάνω στην βιασύνη τους οι διαφημιστικές εταιρίες να κατεβάσουν τα πλακάτ τους γρήγορα τα είχαν αφήσει.

Παρά ταύτα η επιχείρηση ξηλώματος των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου μέχρι αυτό να καθαρίσει.

Επιπλέον η Περιφέρεια Αττικής θα ενημερώσει και τις διαφημιστικές εταιρίες να μην προχωρούν σε παράνομες διαφημίσεις καθώς θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και όχι μόνο.

Στόχος της περιφέρειας πριν το τέλος του χρόνου η μοναδική διαφήμιση που θα υπάρχει στους δρόμους του λεκανοπεδίου να είναι μόνο η νόμιμη.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα