back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χ. Θεοχάρης: Κάτω από 500 εκατ. ευρώ οι ζημιές από την κατάρρευση της Thomas Cook

Διαβάστε επίσης

Το ενδεχόμενο αναστολής του τέλους διαμονής για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εξετάζει το οικονομικό επιτελείο ως πρώτο μέτρο για τους ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, μετά την κατάρρευση της Τhomas Cook.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Γιάννη Παπαγεωργίου, ενώ προσδιόρισε σε δύο εβδομάδες τον χρονικό ορίζοντα επαναπατρισμού των τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον επαναπατρισμό Βρετανών τουριστών στη χώρα τους από τη βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Υπολογίζουμε ότι οι Βρετανοί τουρίστες που είναι στη χώρα μας είναι περισσότεροι από 30.000.

Νέα διυπουργική για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων

Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι στην επόμενη διυπουργική θα τεθεί αναλυτικά το θέμα της στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων και προσδιόρισε το πρόβλημα στην απώλεια τιμολογίων που δεν έχουν πληρωθεί από τον Μάιο και μετά.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι ζημιές για τις επιχειρήσεις είναι κάτω από 500 εκατ. ευρώ, ωστόσο- όπως είπε- θα προσδιοριστεί ακριβώς τις επόμενες μέρες. “Δε φαίνεται να επηρεάζει τον προϋπολογισμό, είναι διαχειρίσιμα τα ποσά που θα χρειαστούμε για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν”, κατέληξε ο υπουργός.

Συνάντηση Θεοχάρη – Αρναουτάκη

Εξάλλου για τις δέκα το πρωί, σήμερα, έχει προγραμματιστεί στο υπουργείο Τουρισμού η συνάντηση του υπουργού Χάρη Θεοχάρη με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση ορίστηκε χθες το βράδυ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Τουρισμού με τον περιφερειάρχη με αφορμή το κρίσιμο θέμα της πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook.

Η συνάντηση γίνεται, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση, συνεργασία και ο καλύτερος συντονισμός για την αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν ανακύψει για τον τουριστικό κόσμο της Κρήτης, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του νησιού.

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός από την Κρήτη

Σχεδόν χωρίς καμία διαφοροποίηση, με άλλες, όμως, αεροπορικές εταιρείες, θα εκτελεστούν οι πτήσεις επιστροφής των τουριστών στις χώρες διαμονή τους, που είχαν κλείσει πακέτα διακοπών στην Κρήτη με την Thomas Cook.

Για σήμερα και αύριο ήταν προγραμματισμένες οκτώ πτήσεις από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Μία για το Νιούκαστλ, δύο για το αεροδρόμιο Γκάτγουικ Λονδίνου, μία για Γλασκόβη, δύο για Μάντσεστερ, μία για Μπέρμινχαμ και μια για Μπρίστολ.

Σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας, σε δύο περιπτώσεις υπάρχει διαφοροποίηση ως προς την ώρα, καθώς μια πτήση για το Γκάτγουικ που θα έφευγε 21:50, θα αναχωρήσει τελικά στις 22:25 και μία ακόμη για το Μπέρμινχαμ που ήταν προγραμματισμένη για τις 20:45, θα αναχωρήσει στις 23:30.

Οι πτήσεις από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» ξεκινούν απόψε στις 21:15. Η δεύτερη πτήση θα αναχωρήσει στις 21:40, η επόμενη στις 22:25 και στη συνέχεια, οι πτήσεις που θα εκτελεστούν είναι στις 23:00 και στις 23:30. Η επόμενη πτήση θα είναι στις 01:05 και αμέσως μετά, αύριο το μεσημέρι στις 14:10 και τελευταία για το διήμερο, αύριο το βράδυ στις 22:15.

Βρετανία: Το Λονδίνο προγραμματίζει πτήσεις για την επιστροφή 135.300 ανθρώπων

Εν τω μεταξύ, συνολικά 14.700 άνθρωποι επέστρεψαν χθες Δευτέρα με έκτακτες πτήσεις στη Βρετανία και περίπου 135.300 ακόμη αναμένεται να επιστρέψουν εντός των επόμενων 13 ημερών, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Βρετανίας.

Σήμερα, έχει προγραμματιστεί η επιστροφή ακόμη 16.500 με περίπου 74 πτήσεις, ενώ προγραμματίζονται περισσότερες από χίλιες μέσα στις επόμενες ημέρες.

“Με 13 ημέρες να απομένουν και σχεδόν 135.300 επιβάτες να χρειάζεται να φέρουμε πίσω στη Βρετανία, εργαζόμαστε αδιάκοπα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την βιομηχανία των αερομεταφορών, για να φτιάξουμε το πρόγραμμα των πτήσεων αφότου ο Thomas Cook σταμάτησε τις συναλλαγές”, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή.

“Ένας επαναπατρισμός αυτής της φύσης και του μεγέθους είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς θα υπάρξει κάποια δυσκολία και αναστάτωση για τους πελάτες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελαχιστοποιήσουμε καθώς συνεχίζεται η επιχείρησή μας αυτή”, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μοριάρτι, επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

“Θέλουμε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, οπότε θα τους φέρουμε πίσω στη Βρετανία την ημερομηνία που προγραμματιζόταν αρχικά να αναχωρήσουν, ή πολύ σύντομα έπειτα από αυτήν”, πρόσθεσε.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα