back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίκαιρη επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την πιθανή εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego

Διαβάστε επίσης

Επίκαιρη επερώτηση για την πιθανή εξαγορά της εταιρείας Forthnet από την εταιρεία Alter Ego κατέθεσαν στη Βουλή 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα το Νίκο Παππά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για συγκέντρωση του ελέγχου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τεράστιο πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων, το οποίο προκύπτει όταν ένας συμμετέχων σε μία αγορά ελέγχει πλήρως τις χρηματοροές των ανταγωνιστών του.

Επισημαίνουν ότι στον όμιλο Forthnet συμπεριλαμβάνεται και η εταιρεία συνδρομητικών καναλιών Nova, που έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των περισσότερων ομάδων της Super League, και την ίδια ώρα με κυβερνητική πρωτοβουλία, μειώθηκε ο αριθμός των ΠΑΕ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των οποίων κατείχε η ΕΡΤ, με αποτέλεσμα οι ΠΑΕ ΠΑΟ και Άρη να μεταφέρουν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στα συνδρομητικά κανάλια της Nova.

Δεδομένου ότι η εταιρεία Alter Ego ελέγχεται από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος είναι ταυτόχρονα μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γεννάται το εύλογο και κρίσιμο ερώτημα, εφόσον φυσικά ολοκληρωθεί η παραπάνω εξαγορά, εάν υπάρχει κίνδυνος παραβίασης των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα