back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τον νέο κώδικα συμπεριφοράς στα γήπεδα

Διαβάστε επίσης

Έναν νέο κώδικα συμπεριφοράς για τους φιλάθλους στους αγώνες της Ευρωλίγκας και του Eurocup ανακοίνωσε η ECA.

Στις νέες αρχές συμφώνησαν ομόφωνα όλα τα μέλη της με στόχο την μέγιστη ασφάλεια για τους θεατές, αλλά και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παρακολούθησης αγώνα.

Οι βασικοί τομείς στους οποίους επικεντρώνεται ο νέος κώδικας αφορούν στον σεβασμό φιλάθλων, παικτών, προπονητών και μελών του σταφ, διαιτητών και υπαλλήλων του γηπέδου, αποφυγή άσεμνης συμπεριφοράς ή γλώσσας, απαγόρευση κάθε μορφής επιρροής στην λειτουργία του γηπέδου ή του αγώνα που είναι σε εξέλιξη και συμμόρφωση με το πρωτόκολλο λειτουργίας κάθε γηπέδου ακόμη και για τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα η Ευρωλίγκα καλεί όποιον υποπέσει στην αντίληψή του κάποια παραβατική συμπεριφορά να την καταγγείλει στην ασφάλεια του γηπέδου ή την γηπεδούχο ομάδα, ενώ επισημαίνεται πως η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλουν από το γήπεδο ή να αρνηθούν την είσοδο σε όποιον αρνείται να συμβιβαστεί με τους κανόνες.

Το προσεχές διάστημα υπεύθυνοι του τομέα ασφάλειας της Ευρωλίγκας θα επισκεφτούν τα γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες της διοργάνωσης και θα έχουν κατ’ ιδίαν επαφές με τους οικοδεσπότες και τους υπεύθυνους ασφαλείας, ενώ κάποια πρώτα θεμέλια για αυτές τις επισκέψεις έγιναν στις συναντήσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Βελιγράδι, τρεις από τις πιο… επίφοβες πόλεις για παραβατική συμπεριφορά οπαδών.

Η Ευρωλίγκα σημειώνει πως θα επιβλέπει την εφαρμογή των κανόνων συμπεριφοράς στα γήπεδά της και φυσικά προβλέπονται σοβαρές κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της.

Ανάμεσα σε όσα απαγορεύονται ρητώς βάσει του νέου κώδικα είναι η είσοδος στο γήπεδο με αλκοολούχα ποτά που έχουν αγοραστεί έξω από αυτό, η είσοδος με προϊόντα καπνού (τσιγάρα κλπ.) ή παράνομες ναρκωτικές ουσίες, φυσικά η είσοδος με κάθε μορφή όπλου, ενώ γίνεται σαφές πως απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων, όπως και η είσοδος στο γήπεδο χωρίς κάποιος να είναι ντυμένος. Κάθε φίλαθλος θα υπόκειται σε σωματικό έλεγχο, ενώ θα ελέγχονται και τα πανό ή πλακάτ με διάφορα μηνύματα που θέλει κάποιος να περάσει στις κερκίδες.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα