back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μιχάλης Κατρίνης στον Αθήνα 9.84: “Θέλουμε να ξέρουμε αν εξετάζεται από την κυβέρνηση και προς ποια κατεύθυνση η αύξηση του ποσού για το επίδομα θέρμανσης”

Διαβάστε επίσης

2019/09/24

Στην ανάγκη αύξησης του συνολικώς χορηγούμενου ποσού για το επίδομα θέρμανση, διεύρυνσης του κύκλου δικαιούχων, όπως και αναθεώρησης των εισοδηματικών, περιουσιακών και γεωγραφικών κριτηρίων για τη χορήγησή του, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ και τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος, Μιχάλης Κατρίνης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 επισήμανε ότι “Με 55 ή 70 εκατομ. ευρώ το λίτρο που είναι σήμερα και αντιστοιχεί σε 12, 5 ευρώ ανά λίτρο, δεν επαρκεί για πολλούς συμπολίτες μας, κυρίως στον Βορρά της χώρας. Θέλουμε να ξέρουμε εάν εξετάζεται αυτό από την κυβέρνηση και προς ποια κατεύθυνση, δεδομένου ότι δεν ετέθη από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Ο υφυπουργός Οικονομίας Κώστας Βεσυρόπουλος δήλωσε -γενικά και αόριστα- πως εξετάζεται η αύξηση του σχετικού επιδόματος, χωρίς καμία αναφορά στο ύψος της αύξησης, ποιους θα αφορά και εάν θα ενταχθούν στο μέτρο και άλλες περιοχές, δεδομένης της κλιματικής αλλαγής. Συμπολίτες μας, πρόσφατα έφθασαν να καίνε ακόμα και ξύλα και πέλετ για να ζεσταθούν, με προφανή την περιβαλλοντική επιβάρυνση”.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά, παρότι το 2018, εβδομήντα τρείς από τους 75 βουλευτές της ΝΔ, πλήν Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή, κατέθεσαν σχετική ερώτηση, με τις υπογραφές και των σημερινών υπουργών κκ Σταικούρα, Γεωργιάδη και Χατζηδάκη.

Ο κ Κατρίνης χαρακτήρισε θετικά τα έως τώρα βήματα ως προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη χρήση φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε στο παρελθόν το κόμμα είτε ως κυβέρνηση είτε ως ΠΑΣΟΚ, είχε διαφωνήσει στην αλλαγή του ενεργειακού μείγματος στη χώρα. Παράλληλα εξήγησε ότι δεν έχουμε φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο ως προς το αιολικό, γεωθερμικό και υδροηλεκτρικό δυναμικό της χώρας υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα επέκτασης του ενεργειακού ισοζυγίου και της κατανομής του.

*ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

“Το ΚΙΝ.ΑΛ είναι η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΣΟΚ και ουδένας από εμάς απέστη της ιδεολογίας και της ταύτισής του με το ΠΑΣΟΚ ” τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα