back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οκτώ ερωτήματα του ΚΙΝΑΛ για την Thomas CooK

Διαβάστε επίσης

Οκτώ ερωτήματα που άπτονται όλων των πτυχών της υπόθεσης της αιφνίδιας χρεοκοπίας της Thomas Cook, θέτουν προς την κυβέρνηση 15 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι βουλευτές απευθύνονται σε έξι υπουργούς , καλώντας τους να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία για τις επιπτώσεις της πτώχευσης στα έσοδα του τουριστικού κλάδου αλλά και στα δημόσια έσοδα και στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Επίσης, ζητούν να πληροφορηθούν ποια μέτρα άμεσης ανακούφισης των τουριστικών επιχειρήσεων εξετάζει η κυβέρνηση , αλλά και αν υπάρχει πρόθεση από το υπουργείο Εξωτερικών να υποστηρίξει νομικά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Οι βουλευτές θυμίζουν ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα,48 είναι τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Ελλάδα με το σήμα της Thomas Cook,ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων
υπολογίζεται σε 650 άτομα.

“Απαιτούνται γρήγορα αντανακλαστικά”

“O Τουρισμός αποτελεί διαχρονικά πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και έναν από τους ελάχιστους τομείς που κατάφερε να «ανθίσει» ακόμα και στην εποχή της οικονομικής κρίσης” αναφέρει σχετική ανακοίνωση του  Γιώργου Φραγγίδη, υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής.

“Η χθεσινή αιφνιδιαστική πτώχευση του ταξιδιωτικού κολοσσού «Thomas Cook», προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις και αλυσιδωτές αντιδράσεις στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και τις συνδεόμενες επιχειρήσεις. Το εύρος των επιπτώσεων θα ανακαλύπτεται κάθε μέρα το επόμενο διάστημα.

Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να σταθεί στο πλευρό των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που αυτή τη στιγμή πλήττονται, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων συνεπειών.

Αναλυτική εκτίμηση της συνολικής κατάστασης, μέτρα ανακούφισης και αποκατάστασης για τις ζημιωθείσες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που θα μείνουν άνεργοι, συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και ενέργειες τόνωσης του τουρισμού, είναι κάποιες από τις δράσεις που πρέπει να δούμε να υλοποιούνται άμεσα.

Είναι υψίστης σημασίας για το καλό προφίλ της χώρας και του τουρισμού μας, να υπάρξει άμεση ενημέρωση και καθοδήγηση από το Υπουργείο Τουρισμού προς τον τουριστικό κόσμο, ώστε να υπάρξει καθησυχασμός και ομαλή διαχείριση των ταξιδιωτών που επλήγησαν, μέσα σε πνεύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης” καταλήγει η ανακοίνωση

 

Δημήτρης Ράντος – Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα