back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Κλειστό παραμένει το κέντρο της Αθήνας για τα αυτοκίνητα, καθώς λίγο μετά τις 10:00 ξεκίνησαν  οι απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζόμενων.

Αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ  πραγματοποιούν συγκέντρωση στα Προπύλαια αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για εργασιακά θέματα.

Με το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα» μέλη του ΠΑΜΕ,  ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που εισάγει μεταξύ άλλων την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την διεξαγωγή απεργίας και ρυθμίζει θέματα που έχουν να κάνουν με τος συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τα συνδικάτα δηλώνουν ότι εάν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τον αντεργατικό -οκως τον χαρακτηρίζουν- νόμο τότε θα κλιμακώσουν τος κινητοποιήσεις. Στην κινητοποιηση είναι παρών και ο γενικος γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικος γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας, με δηλώσεις του τόνισε, μετσξύ άλλων, ότι το «πολυνομοσχέδιο είναι κόλαφος για τα συνδικαλιστικά δικαίωματα και πως η σημερινή κινητοποιηση αποτελεί μόνο την αρχή του αγώνα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για τα εργασιακά θέματα.

Στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ παρουσιάστηκε και ένα θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστή το κεφάλαιο και συμμετέχοντες τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και την πρώην υπουργό Εφη Αχτσιόγλου.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα