back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τον Δ. Παπαγγελόπουλο κατονομάζει η Ε. Ράικου ως «Ρασπούτιν»- Τι πιέσεις δέχθηκε σύμφωνα με τη δικογραφία

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή έφθασαν οι καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, που εντάσσονται στη συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ.Ράικου κατονομάζει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον περιβόητο Ρασπούτιν και αναφέρεται σε πιέσεις που δεχόταν από τον ίδιο για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, προκειμένου να στοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα.

Η Ελένη Ράικου κατά πληροφορίες, αναφέρει στις καταθέσεις της, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόταν για τις ικανότητες του να «τελειώνει» αντιπάλους του, αυτοονομαζόταν ο ίδιος «Ρασπούτιν» και αυτό το ήξεραν όλοι μέσα στο δικαστικό σώμα. «Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία», φέρεται να αναφέρει, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – να της απαντά: «Στείλε εσύ το φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

Στην επισήμανση της κ. Ράικου ότι «δεν είναι αυτής της σχολής», ο κ. Παπαγγελόπουλος της απάντησε πως «με αυτή τη σχολή που είσαι, να δούμε αν θα σου βγει σε καλό».

Η Ελένη Ράικου ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δύο φορές την επισκέφτηκε γνωστή δημοσιογράφος. Την πρώτη φορά τη ρωτούσε «τι στοιχεία έχεις για πολιτικούς; Γιατί τα κρύβεις; Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση;». Η κ. Ράικου της έλεγε πως δεν είχε στοιχεία και εκείνη της απαντούσε «πες μου τι γνωρίζεις για να βρούμε τα στοιχεία». Όταν έφυγε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, πήρε τηλέφωνο ο Παπαγγελόπουλος, κατέθεσε η κ. Ράικου, ο οποίος της έλεγε τα ίδια, «αφού έχεις στοιχεία, γιατί δεν προχωράς».

Η κ. Ράικου ανέφερε ακόμη ότι παραιτήθηκε από τη θέση της γιατί της την είχαν στήσει με κατασκευασμένες κατηγορίες.

«Ήθελαν να με απαξιώσουν ότι έθαβα την υπόθεση και ότι η Τουλουπάκη εμφανιζόταν ως αποτελεσματική. Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά ήταν ο γνωστός για τις «ρασπουτινικές» του μεθοδεύσεις αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος», κατέθεσε η Ελένη Ράικου που συμπλήρωσε: «Είναι γνωστή η σχέση του με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Περιγράφεται, άλλωστε, αυτός ο τρόπος στην αναφορά του εισαγγελέα Αγγελή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας καταθέτει ότι ο κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος της είχε τηλεφωνήσει με οργισμένο ύφος και της ζήτησε να στείλει το φάκελο της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα