back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Βάγκνερ οι ντομάτες και τα Όσκαρ

Διαβάστε επίσης

Tο πολυβραβευμένο και πολυταξιδεμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στην διαδικασία διεκδίκησης του Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η ταινία επιλέχτηκε ομόφωνα από επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού, «για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα» σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής.

«Είναι διπλή η χαρά, γιατί πέρα από το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι και μια βράβευση για το ελληνικό ντοκιμαντέρ, γιατί είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα επιλέγει ένα ντοκιμαντέρ να στείλει στα Όσκαρ», τόνισε η σκηνοθέτης, Μαριάννα Οικονόμου μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

«Η ταινία περιγράφει μια μικρή τοπική ιστορία στην Ελλάδα, η οποία όμως μιλάει για τον κόσμο όλο. Δηλαδή πως οι μικρές παραγωγικές ομάδες δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα με τις μεγάλες εταιρίες τροφίμων», κατέληξε η κυρία Οικονόμου.

Η υπόθεση του φιλμ

Σε ένα χωριό του Θεσσαλικού Κάμπου που αργοπεθαίνει δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα