back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εργασιακό τσουνάμι από την πτώχευση της Thomas Cook – Εκατοντάδες εργαζόμενοι σε κίνδυνο

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της μη καταβολής μισθών ακόμη και της ανεργίας βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες -άμεσα ή έμμεσα- συνδέονται με τον τουριστικό κολοσσό Thomas Cook, που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον τουρισμό- επισιτισμό, οι οποίοι με υπόμνημα τους ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, στην “πρώτη γραμμή” των επιπτώσεων βρίσκονται 640 εργαζόμενοι που δουλεύουν σε δύο ξενοδοχεία της Ρόδου, ένα της Κρήτης και ένα της Κω, τα οποία είχαν άμεση εξάρτηση από την τουριστική εταιρεία.

Συνολικά, 48 ξενοδοχεία στην Ελλάδα (ιδιόκτητα ή franchise) βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του ίδιου ομίλου.

Η «μαύρη λίστα» με τα ξενοδοχεία που διατρέχουν κίνδυνο, εξαιτίας της κατάρρευσης του Thomas Cook, περιλαμβάνει:

Τα 16 franchise ξενοδοχεία με τον χαρακτηριστικό τίτλο Sentido είναι τα: Aegean Pear και Sentido Pearl Beach στo Ρέθυμνο, Sentido Alexandra Beach Resort & Spa και Sentido Louis Plagos Beach στην Ζάκυνθο, Sentido Apollo Blue στην Ρόδο, Sentido Apollo Palace στην Κέρκυρα, Sentido Blue Sea Beach στην Σταλίδα, Sentido Carda Beach Atlantica στην Κω, Sentido Vasia Resort & Spa στον Νομό Λασιθίου, Sentido Elounda Blu στην Ελούντα, Sentido Port Royal Villas & Spa, Sentido Ixian all suites και Sentido Ixian Grand στην Ρόδο, Sentido Mediterranean Village στην Κατερίνη, Sentido Mikri Poli Atlantica στον Μακρύγιαλο Κρήτης και τέλος Sentido Thassos Imperial στην Θάσο.

Με την επωνυμία Cook’s Club ένα βρίσκεται στη Χερσόνησο της Κρήτης που εκμεταλλεύεται η οικογένεια Παπακαλιάτη, το δεύτερο στην Κω (Cook’s Club Tigaki) ενώ υπάρχει και τρίτο, το Cook’s Club City Beach Rhodes, στην πόλη της Ρόδου.

Με την επωνυμία Sunprime λειτουργούν ξενοδοχεία της Thomas Cook σε Κω (Sunprime Pearl Beach Marmari), Ρόδο (Sunprime Miramare Ixia) και στην Κρήτη (SunPrime Platanias Beach Hotel).

Με την επωνυμία Smartline λειτουργούν 14 ξενοδοχεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα υπάρχουν το Smartline Mimosa στην Κέρκυρα, smartline Margarita και smartline Princess στην Ζάκυνθο, Smartline Arion Palace, Smartline Infinity Blue, Smartline Neptuno Beach, Smartline Village Resort & Waterpart και Smartline Kyknos Beach στην Κρήτη, Smartline Cosmopolitan Kos και Smartline More Meni Residence στην Κω, smartline Aquamare, smartline Cosmopolitan και smartline Semiramis στην Ρόδο και τέλος smartline Mediterranean στην Θεσσαλονίκη.

Με το διακριτικό σήμα SunConnect της Thomas Cook βρίσκονται άλλα πέντε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το SunConnect Marina Beach το SunConnect Ostria Resort & Spa στην Κρήτη, το SunConnect Kipriotis Aqualand στην Κω και τα SunConnect Cyprotel Faliraki και SunConnect Kolymbia Star στην Ρόδο.

Υπάρχει και το σήμα Aldiana με παρουσία στην Κρήτη (Aldiana Club Kreta) καθώς και τα Sunwing Family Resort με τα ξενοδοχεία Sunwing Makrigialos Beach Resort και Ocean Beach Club στην Κρήτη και το Sunwing Kallithea Beach Resort στην Ρόδο.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα