back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κοτόπουλο σούπα βελουτέ με λεμόνι…

Διαβάστε επίσης

Σήμερα σκέφτηκα να φτιάξουμε μια κοτόσουπα αυγολέμονο, που είναι και το καλύτερο διαχρονικό γιατρικό για τα πάντα…αλλά και το αγαπημένο φαγητό των παιδιών…

Ένας από τους τρόπους που την φτιάχνω, είναι αυτός που θα σας περιγράψω σήμερα.
Αγόρασα&δυο βιολογικά στήθη κοτόπουλου&και αφού τα έπλυνα, τα έβαλα να βράσουν με&τέσσερις μικρές πατάτες&και&μερικά καρότα,&αλατοπιπέρωσα, έριξα&λίγο λάδι&κι αυτό γιατί αυτά τα
κοτόπουλα δεν έχουν καθόλου λίπος όπως τα χωριάτικα, που κάνουν εξαιρετικές σούπες και έκλεισα την χύτρα ταχύτητας για να βράσουν περίπου 20 λεπτά.

Αν δεν χρησιμοποιήσετε χύτρα, θέλει τρία τέταρτα περίπου για να βράσουν πολύ καλά.
Όταν είναι έτοιμα, βγάζετε με μια πιρούνα τα στήθη του κοτόπουλου και τα βάζετε σ ένα πιάτο, τα άλλα τα αφήνετε μέσα και θα συμπληρώσετε ένα κομμάτι από το στήθος, αφού το κόψετε μικρά κομματάκια.
Με το ραβδομπλέντερ θα τα πολτοποιήσετε μέσα στην χύτρα και θα γίνει ένας πηχτός χυλός σούπα, αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, τα βάζετε στο μούλτι και είναι το ίδιο, απλά με το ραβδομπλέντερ δεν λερώνουμε άλλο σκεύος.
Το κοτόπουλο που κρατήσαμε έξω, το αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στο πιάτο.

Όταν θα σερβίρετε θα έχετε φρέσκο ψωμί, μια ωραία πράσινη σαλάτα και το κοτόπουλο που μας έμεινε, θα το βάλουμε κομματάκια μέσα στην ζεστή σούπα μας…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα