back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Λίφτινγκ» στην πλατεία Εξαρχείων από το δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

«Λίφτινγκ» στην πλατεία Εξαρχείων ξεκίνησε από το πρωί ο Δήμος Αθηναίων. Με παρεμβάσεις από τις Υπηρεσίες Πρασίνου, Καθαριότητας και Οδοποιΐας ο δήμος στόχο έχει να μετατρέψει την πλατεία σε στολίδι της Αθήνας.

Συγκεκριμένα φυτεύονται διαφορά είδη θάμνων, θα τοποθετηθεί πράσινο, ενώ αφαιρούνται οι αφίσες με ειδικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού.

Οι σπασμένες πλάκες θα αντικατασταθούν από το τμήμα οδοποιίας, ενώ συνεργείο από το τμήμα ηλεκτροφωτισμού θα προχωρήσει στην τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου led που δίνουν καλύτερο φωτισμό και είναι οικονομικές.

Επίσης, σε όλη την πλατεία τοποθετήθηκαν μεταλλικοί κάδοι και βάφτηκαν τα παγκάκια, ενώ αφαιρέθηκαν και όλα τα συνθήματα που είχαν γραφτεί με μπογιές το προηγούμενο διάστημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι, πριν από λίγες ημέρες και μετά από πρωτοβουλία του δήμου απομακρύνθηκε από την πλατεία Εξαρχείων το κοντέινερ που είχαν τοποθετήσει ομάδες αντιεξουσιαστών.

Η πλατεία πλύθηκε με νερό και ειδικό υγρό σε όλη της την έκταση και αφαιρέθηκαν κάποια μεγάλα αντικείμενα, που υπήρχαν εδώ και καιρό εγκαταλειμμένα. Επίσης, καθαρίστηκε και συντηρήθηκε το άγαλμα που υπάρχει στην πλατεία. Πρόκειται για τους Τρεις Έρωτες, έργο άγνωστου Γάλλου καλλιτέχνη που χρονολογείται γύρω στο 1909.

Όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης οι παρεμβάσεις για καθαριότητα, εμπλουτισμό του πρασίνου, περισσότερο φωτισμό και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων αποκτούν πλέον μόνιμο χαρακτήρα και θα αφορούν τόσο το κέντρο όσο και όλες τις γειτονιές της πόλης. Βασικός στόχος είναι να αξιοποιούνται όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση του ο Δήμος και να υπάρχει πάντοτε κοινός σχεδιασμός όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

[su_slider source=”media: 130734,130733,130735,130736,130743,130742,130741,130740,130739,130738,130737″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Κάτοικοι με τους οποίους μιλήσαμε δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πρωτοβουλία του δήμου να δώσει νέα πνοή σε αυτή την πλατεία. « Ο Δήμος κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου είδους στοχευμένη παρέμβαση στην πλατεία. Ελπίζουμε να παραμείνουν όσα θα γίνουν. Χρειάζεται η κατάλληλη φύλαξη για να μην «γκρεμίσουν» οι αναρχικές ομάδες όσα καλά γίνονται σήμερα από το δήμο», δήλωσαν χαρακτηριστικά κάτοικοι των Εξαρχείων.

Σημειώνεται ότι, η επιχείρηση του δήμου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο ημέρες, γίνεται με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Kώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα