back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Nίκος Βούτσης: “Στη δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο τονίζεται πως η Novartis είχε προνομιακά εσωτερική ενημέρωση για το PSI. Δεν μπορεί να περνά έτσι και η κυβέρνηση να μιλά για σκευωρία”

Διαβάστε επίσης

“Στη δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο τονίζεται πως η Novartis είχε εντελώς προνομιακά εσωτερική ενημέρωση για το PSI. Δεν μπορεί αυτά να περνούν έτσι, μιλώντας η κυβέρνηση για σκευωρία” δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στον Αθήνα 9,84 και στον Αρη Τόλιο.

“Ξαφνικά οι μηνύσεις των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου ανασύρθηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως προανακριτικό υλικό” πρόσθεσε και κατήγγειλε επιχείρηση να οδηγηθεί στη λήθη η υπόθεση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “αυτά τα περί κυκλώματος με αναφορές σε Ράικου, Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη, γίνονται ακριβώς για να οδηγηθεί το θέμα στις καλένδες.”

Ο πρώην πρέδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνηγορήσει σε αυτή τη διαδικασία και δεν θα ψηφίσει υπέρ της συγκρότησης Προανακριτικής Επιστροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ Παπαγγελόπουλο. Οπως είπε “μόνον εάν ερχόταν συνολικά η υπόθεση και το σκάνδαλο στη Βουλή θα μπορούσαμε να συναινέσουμε.” Σε επισήμανση ότι το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να την ψηφίσει, ο κ. Βούτσης αρνήθηκε να σχολιάσει και αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι “καθένας είτε πρόσωπο, είτε πολιτική δύναμη κρίνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις του”.

Για την ψήφο των αποδήμων και εφόσον η ΝΔ επιμείνει να προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την επιστολική ψήφο, επειδή – όπως εξήγησε – καταστρατηγεί την ισότητα και τη μυστικότητά της ψήφου. “Ο φάκελος θα γράφει πχ Βούτσης και θα έχει μέσα την ψήφο του”, είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την άποψη ότι όλοι οι διαμένοντες εκτός Ελλάδος θα πρέπει να εγγράφονται εγκαίρως στα κατά τόπους προξενεία και τις άλλες ελληνικές αρχές ώστε να δίνουν αυτοπροσώπως την ψήφο τους.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα