back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Στην σκιά των κοινοβουλευτικών εξελίξεων που πυροδότησε η πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με τον ρόλο του Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης, υπό τον Α. Τσίπρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Επισήμως η ατζέντα περιλαμβάνει την προετοιμασία του κόμματος εν όψει της συνεδρίασης της Κ.Ε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Α. Τσίπρας στην εισήγηση του θα αναφερθεί στην υπόθεση Novartis με αιχμή την απόφαση της Ν.Δ να καταθέσει πρόταση για προανακριτική.

Το περιεχόμενο της παρέμβασης του Α. Τσίπρα αναμένεται να κινηθεί στο πνεύμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα το γραφείο τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει:

“Η ΝΔ επιβεβαιώνει πως δεν έχει μάθει τίποτα από το δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν της. Συνεχίζει με ακόμα ένα επεισόδιο την άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και στοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων που το ανέδειξαν.

Με μοναδικό της στόχο να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, συστήνει Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για δήθεν παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου σε αυτή. Βασίζει την προανακριτική σε έωλες μαρτυρίες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι όμως ελέγχονται και οι ίδιοι από τη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στην ίδια υπόθεση.

Δεν πρόκειται μόνο για μία γελοία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis. Πρόκειται και για ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα.

Η προανακριτική παρωδία ωστόσο θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, όχι μόνο για να επιβεβαιωθεί η πλεκτάνη που στήνει η ΝΔ, αλλά και για να μάθει το πανελλήνιο ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο Novartis, ποιοί έβαλαν τις υπογραφές τους στα υπερκέρδη της εταιρίας στα χρόνια των μνημονίων και πόσο τελικά στοίχισε στη Δημόσια Υγεία και στους φορολογούμενους πολίτες”.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα