back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στο Αιγαίο: Επτά νεκροί, δύο γυναίκες και 5 παιδιά, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών μετά από ανατροπή λέμβου με πρόσφυγες και μετανάστες. Μεταξύ των θυμάτων κι ένα βρέφος. Η επιχείρηση του λιμενικού στο σημείο συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, ενώ έως τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο παιδί κι άλλα 3 κάτω των 6 ετών.

…Συνολικά 289 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα έως τις 11:00 σήμερα το πρωί. Χθες, στη χώρα μας έφτασαν 648 άνθρωποι. 

Ανάπτυξη της τάξης του 2% για την ελληνική οικονομία αναμένει το ΔΝΤ για το 2019 και το 2020, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της αποστολής του στην Αθήνα. Το Ταμείο επισημαίνει ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2019 θα επιτευχθεί και εισηγείται τη μείωσή του για το 2020 με τη συναίνεση των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας. Το Ταμείο κάνει, επίσης, λόγο για καθυστερήσεις και αντιστροφές μεταρρυθμίσεων που είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία μετά την έξοδο από το πρόγραμμα του ESM το 2018 και υποδέχεται θετικά τις φιλοαναπτυξιακές πολιτικές που προτείνει η νέα κυβέρνηση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη “ο δρόμος είναι ανηφορικός”.

“Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι αξιόπιστη”, δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού, Γκίντερ Έτινγκερ, στο ΑΠΕ. Εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι μια ετήσια ανάπτυξη της τάξεως του 2% θα είναι εφικτή τα επόμενα χρόνια και μάλιστα θα είναι και υψηλότερη.

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. “Εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών και τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα”, τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσίπρας σχολίασε σκωπτικά και την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Τραμπ, λέγοντας: “ενώ ήταν βασικός στόχος αυτή η συνάντηση όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης”. Όσον αφορά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη για το ότι, όπως είπε, δεν έθεσε ζήτημα τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, καθώς και θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Μητσοτάκη από τη Νέα Υόρκη ότι η πρόταση του κόμματος για την ψήφο των αποδήμων είναι “αντισυνταγματική και προσβλητική” γι’ αυτούς. “Ας συμβουλευτεί ο κ. Μητσοτάκης τον υπουργό του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ως συντάκτης της Έκθεσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει καταθέσει πρόταση που κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Σήμερα και αύριο, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής – στις 5:00 το απόγευμα ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

Σε τροχαίο δυστύχημα οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο θάνατος του ηλικιωμένου άνδρα που εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο Κρυονέρι Αττικής. Το όχημά του έπεσε σε χαράδρα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και στη συνέχεια προκλήθηκε πυρκαγιά μικρής έκτασης, την οποία έσβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ, σε συνέχεια της εικοσιτετράωρης απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Την ίδια ημέρα, 24ωρη απεργία από ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ.

Τα 2,5 δις ευρώ αγγίζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν υπαχθεί προς ρύθμιση σε έως 120 δόσεις. Η προθεσμία υποβολής αίτησης λήγει τη Δευτέρα με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει ολιγοήμερη παράταση. Στα 35 δις ευρώ οι συνολικές οφειλές- το 30% θεωρείται μη εισπράξιμο.

Πρόστιμα 90.000 επιβάλλει ο Δήμος Αθηναίων σε τρεις εταιρείες, για διαφημιστικές πινακίδες στην πλατεία Ομονοίας, εφαρμόζοντας πρώτη φορά τον σχετικό νόμο. Η επιβολή προστίμων αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ελεύθερη από τις 5:00 το απόγευμα ως τις 10:00 το βράδυ θα είναι η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Διεθνή

Το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποφάσισε να δημιουργήσει επειγόντως μια “ανεξάρτητη διεθνή αποστολή”, η οποία θα αναλάβει να ερευνήσει παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί από το 2014 στη Βενεζουέλα και στις οποίες περιλαμβάνονται βασανιστήρια και χιλιάδες εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Καιρός

Γενικά αίθριος o καιρός αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα