back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση πραγματοποιούν στο Σύνταγμα, αυτή την ώρα, μέλη του μαθητικού κινήματος Fridays for Future με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική δράση.

Τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών: Επτά νεκροί, δύο γυναίκες και 5 παιδιά, εντοπίστηκαν μετά από ανατροπή λέμβου με πρόσφυγες και μετανάστες. Μεταξύ των θυμάτων κι ένα βρέφος. Η επιχείρηση του λιμενικού στο σημείο συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, ενώ έως τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο παιδί κι άλλα 3 κάτω των 6 ετών.

Πάνω από 900 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στα νησιά του βορείου Αιγαίου χθες και σήμερα. Στο μεταξύ, σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε η δημιουργία 13 δομών φιλοξενίας σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά .

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. “Εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών και τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα”, τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσίπρας σχολίασε σκωπτικά και την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Τραμπ λέγοντας: “ενώ ήταν βασικός στόχος αυτή η συνάντηση όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης”. Όσον αφορά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη που δεν έθεσε ζήτημα τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο καθώς και θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Ο κ. Τσίπρας θυμίζει καθημερινά πόσο ψεύτης και χαιρέκακος είναι. Έφθασε στο σημείο να χαίρεται για τη ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ », σχολιάζει η ΝΔ.

Ανάπτυξη της τάξης του 2% για την ελληνική οικονομία αναμένει το ΔΝΤ για το 2019 κ το 2020, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της αποστολής του στην Αθήνα. Το Ταμείο επισημαίνει ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2019 θα επιτευχθεί και εισηγείται τη μείωσή του για το 2020 με τη συναίνεση των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας. Επίσης, κάνει λόγο για καθυστερήσεις και αντιστροφές μεταρρυθμίσεων που είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία μετά την έξοδο από το πρόγραμμα του ESM το 2018 και υποδέχεται θετικά τις φιλοαναπτυξιακές πολιτικές που προτείνει η νέα κυβέρνηση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη “ο δρόμος είναι ανηφορικός”.

Σήμερα και αύριο, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Σε λίγη ώρα η ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

Και το φάρμακο PTINOLIN αποσύρει ο ΕΟΦ, στο πλαίσιο των ανακλήσεων φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.

Πρόστιμα 90 χιλιάδων ευρώ επιβάλλει για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων σε 3 εταιρείες για παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων στην πλατεία Ομονοίας. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, την ερχόμενη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τα 2,5 δισ. ευρώ αγγίζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν υπαχθεί προς ρύθμιση σε έως 120 δόσεις. Η προθεσμία υποβολής αίτησης λήγει τη Δευτέρα με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει ολιγοήμερη παράταση. Στα 35 δις ευρώ οι συνολικές οφειλές- το 30% θεωρείται μη εισπράξιμο.

Στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ, σε συνέχεια της εικοσιτετράωρης απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για την ίδια μέρα ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ.

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης, από τις 5:00 το απόγευμα ως τις 10:00 το βράδυ , στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Διεθνή

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ελπίζει οι ΗΠΑ να μην δώσουν στη δημοσιότητα απόρρητες πληροφορίες από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομόλογού του Ντόναλντ Τραμπ.

Καιρός

Γενικά αίθριος o καιρός αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα