back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιός δυτ. Νείλου: 28 τα θύματα – 8 χαροπαλεύουν σε ΜΕΘ

Διαβάστε επίσης

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα, όπως σημειώνεται στην εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Την τελευταία εβδομάδα, διαγνώστηκαν 18 νέα περιστατικά λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων από τον πέρασμενο Ιούνιο μέχρι σήμερα στα 213.

Την ίδια περίοδο, έχουν καταγραφεί 28 θάνατοι ατόμων που εμφάνισαν επιπλοκές λόγω της λοίμωξης.

Από τα 213 κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τα 131 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση.

Τα 81 είχαν ήπιες εκδηλώσεις, όπως εμπύρετο νόσημα ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, παραμένουν νοσηλευόμενοι με επιπλοκές λόγω της λοίμωξης 15 άνθρωποι, με τους οκτώ να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη χώρα μας είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σε κάθε ασθενή που εκδηλώνει συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα, αντιστοιχούν 140 άτομα που έχουν μολυνθεί, αλλά έχουν εμφανίσει ήπια ή καθόλου συμπτώματα.

Με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ), οι Έλληνες που έχουν εκδηλώσει φέτος συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι 131 άτομα.

Άρα, ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό, κατά την τρέχουσα περίοδο, εκτιμάται πως είναι πάνω από 18.000 άτομα!

Περιοχές

Ο χάρτης με τις περιοχές που βρίσκονται στον μολυσματικό κλοιό του ιού του Δυτικού Νείλου περιλαμβάνει δεκάδες οικισμούς σε 17 Περιφερειακές Ενότητες. Πρόκειται για τις ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.

Οι ειδικοί του Οργανισμού θεωρούν πιθανή και αναμενόμενη τη διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων μέχρι και το Νο.εμβριο στις παραπάνω περιοχές όπου κυκλοφορεί ο ιός, αλλά και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα