back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Σήμα «αυτοδιάλυσης» του ΣΥΡΙΖΑ με «κατάργηση» των υφιστάμενων οργάνων του κόμματος έδωσε ο Α. Τσίπρας με την ομιλία του στην Κ.Ε την Παρασκευή το μεσημέρι. Επί της ουσίας το υφιστάμενο οργανωτικό σχήμα της Κουμουνδούρου, δηλαδή Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή, αποδυναμώνονται πλήρως, καθώς θα υπάγονται στο νέο σχήμα που ανακοίνωσε ο ίδιος, δηλαδή στην Κεντρική Επιτροπή Οργανωτικής Ανασυγκρότησης.

«Με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ μας Επιτροπής αλλά και στελεχών συντρόφων-ισσών από την Προοδευτική Συμμαχία και τον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο. Αυτή η ΚΟΕΑ θα έχει την ευθύνη για όλη τη πορεία της ανασυγκρότησης από εδώ και στο εξής. Για τη έγκριση των πολιτικών κειμένων, των διαδικασιών, της οργανωτικής δουλειάς. Και στα πλαίσια αυτά προτείνω να συμφωνήσουμε αντίστοιχα ένα διευρυμένο οργανωτικό γραφείο, καθώς και μια Επιτροπή Προγράμματος. Η Επιτροπή Προγράμματος θα επιφορτιστεί με την ευθύνη να ετοιμάσει το Πρόγραμμα της Προοδευτικής διακυβέρνησης, δηλαδή το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης του τόπου, που φιλοδοξούμε να είναι κυβέρνηση προοδευτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας. Μάλιστα για τη θέση του επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος πρότεινε τον πρώην υπουργό Γ. Σταθάκη. «Και στο πλαίσιο αυτής της πολύ σύνθετης και σημαντικής δουλειάς, για την οποία προτείνω ως συντονιστή τον σύντροφο τον Γιώργο το Σταθάκη, πιστεύω ότι πρέπει να οργανώσουμε ένα Διεθνές συνέδριο που θα αποτιμήσει την κυβερνητική εμπειρία της Πρώτης φοράς».

Ο Α. Τσίπρας, θέλοντας να προλάβει την εκδήλωση σφοδρών αντιδράσεων απέναντι στο σχέδιο του για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, το συνέδεσε ουκ ολίγες φορές με την επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας, ενώ ως όρο για την επιτυχή διαδικασία ανασυγκρότησης έθεσε την ανάγκη εγγραφής χιλιάδων μελών στους εκλογικούς καταλόγους της Κουμουνδούρου. «Η ενεργή εμπλοκή τόσο των σημερινών μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των συντρόφων-ισσών που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και η προσέλκυση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που μας στήριξαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αποτελεί την πρώτη και βασική προϋπόθεση επιτυχίας του εγχειρήματός μας» ανέφερε ο Α. Τσίπρας, συμπληρώνοντας:

«Για το λόγο αυτό προτείνω να αποφασίσουμε άμεσα μια μεγάλη καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Τόσο δια ζώσης όσο και μέσω του διαδικτύου. Μια μεγάλη καμπάνια που στη βάση μιας κοινής διακήρυξης – Προσκλητήριου ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, θα έχει σαν στόχο τη δημιουργία ενός κόμματος, μαζικού, ανοιχτού, συμμετοχικού στη πορεία προς το 3ο Συνέδριό του».

Κλείνοντας την παρέμβαση του έστειλε μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος με αποδέκτες όσους θεωρούν πως η οργανωτική ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ με νέα μέλη θα οδηγήσει στο «ξεβόλεμα» τους.

«Νομίζω ότι η διήμερη συζήτηση της ΚΕ είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Τα μάτια και οι προσδοκίες του κόσμου που μας στήριξε και μας εμπιστεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι στραμμένα επάνω μας. Είμαι βέβαιος ότι δε θα τους απογοητεύσουμε.

Αλλά θα δουλέψουμε σκληρά όχι μόνο να κάνουμε πράξη το μετασχηματισμό και την αναβάθμιση της πολιτικής λειτουργίας του Κόμματος. Όχι μόνο για να εντάξουμε χιλιάδες νέα μέλη αλλά και για να αναζωογονήσουμε το περιεχόμενο της κομματικής ζωής και λειτουργίας, ώστε να γίνουμε πραγματικά κόμμα των μελών. Ανοιχτό, συμμετοχικό, δημοκρατικό. Και πιστέψτε με, πιο βαθιά αριστερό» ανέφερε για να προσθέσει με νόημα: «Γιατί όσο πιο μαζικό, όσο πιο ανοιχτό στο λαό, τόσο πιο αριστερό θα είναι το κόμμα μας. Γιατί η αριστερά δε βρίσκεται στις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων των πεφωτισμένων. Άλλα στους πολλούς, απλούς, λαϊκούς, καθημερινούς ανθρώπους. Ας τους πείσουμε λοιπόν να πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, παρά μόνο αυτούς που τον στηρίζουν».

ΝΔ : Θυμίζει καθημερινά πόσο ψεύτης και χαιρέκακος είναι

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση ως απάντηση στι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Τσίπρας θυμίζει καθημερινά πόσο ψεύτης και χαιρέκακος είναι. ‘Έφθασε στο σημείο να χαίρεται για τη ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, λόγω των εξελίξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάνει πως δεν άκουσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις επαφές και σε όλες τις ομιλίες του θέτει το ζήτημα του τερματισμού των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ. Όσο για το Μάτι, μη ζητά εξιλέωση διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για το θέατρο που έπαιζε όταν ήξερε για τους νεκρούς και για τις στημένες συνεντεύξεις δεν φταίει η κλιματική αλλαγή. Ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος».

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα