back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμφωνία με ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Διαβάστε επίσης

Σε νέα συμφωνία αναμένεται να προχωρήσουν σύντομα το υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η συμφωνία θα προβλέπει την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές μονάδες εντατικής θεραπείας, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη σε δημόσια ΜΕΘ.

Το πρόβλημα εξεύρεσης κρεβατιού σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου είναι εξαιρετικά οξύ και οξύνεται ακόμα περισσότερο την περίοδο της επιδημίας της γρίπης, όπου υπάρχουν μέχρι και 70 – 100 άτομα σε λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Οι διαδικασίες για τη συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και τις ιδιωτικές κλινικές, επιταχύνονται δεδομένου ότι σύντομα λήγει η υπάρχουσα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές, έστω κι αν οι ασφαλισμένοι όταν νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πληρώνουν επιπλέον λόγω των υπερχρεώσεων που γίνονται και των χαμηλών ποσών που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Στόχος της Διοίκησης του Οργανισμού είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε οι ασφαλισμένοι να μην καταβάλουν επιπλέον χρήματα όταν αναγκάζονται να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα για νοσηλεία σε εντατική, λόγω έλλειψης κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών, ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο δημόσιος τομέας «νοίκιαζε» κρεβάτια εντατικής θεραπείας από ιδιωτικά νοσοκομεία, όπου οι ασφαλισμένοι δεν πλήρωναν καμία συμμετοχή αλλά η συμφωνία εκείνη ναυάγησε γρήγορα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών απαιτούν περισσότερα κονδύλια από αυτά που μπορεί να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ και είναι άγνωστο πως θα καταλήξει η νέα συμφωνία.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα