Search

Μοσχαράκι με διάφορα στην γάστρα

211

Αυτό το φαγητό είναι πανεύκολο, είναι ότι πρέπει για μια ξεκούραστη Κυριακή, αλλά με καλό και ποιοτικό φαγητό, εσείς κάθεστε κι αυτό γίνεται μόνο του.

Οι εκδοχές είναι δύο, ή το βάζετε και ψήνεται όλο το βράδυ όσο εσείς θα κοιμάστε ή το ετοιμάζετε και το ψήνετε το πρωί όπως και να το κάνετε, πάλι ακούραστο θα είναι.

Λοιπόν, θα χρειαστούμε μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες, πατάτες χοντροκομμένες, κάνα δυο πιπεριές, αλατοπίπερο, ντομάτες κομμένες κυβάκια ή έτοιμες κονκασέ που τις λένε, λίγη ρίγανη και κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους και λίγο λάδι.

Να προθερμάνουμε αρχικά τον φούρνο στους 160 βαθμούς πάνω κάτω, μετά βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα στην γάστρα και ανακατεύουμε καλά να πάνε όλα παντού, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθεί τρεις τέσσερις ώρες περίπου.

Επειδή όλα τα υλικά θα βγάλουν τα νερά τους και οι ντομάτες τα περισσότερα, δεν ρίχνουμε επιπλέον νερό.

Αν το βάλετε να ψηθεί όλη την νύχτα, τότε η θερμοκρασία θα είναι στους 140 βαθμούς και το πρωί ανοίγετε λίγο παραπάνω την θερμοκρασία για να φύγουν τα υγρά του, αν έχει.

Σαλάτα απαραιτήτως και το κρασάκι σας.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *