back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την εξαγορά της FORTHNET

Διαβάστε επίσης

Για φαινόμενα «μπερλουσκονισμού» και μονοπωλιακών καταστάσεων έκαναν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης προς του υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο αναφορικά με την εξαγορά της εταιρείας FORTHNET από την εταιρεία AlterEgo.

Στηλίτευσαν ακόμη ενδεχόμενο κούρεμα των χρεών της Forthnet που αγγίζει τα 310 εκ από τις τράπεζες και ζήτησαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να επιληφθεί της υπόθεσης. Ο Νίκος Παππάς πρότεινε μάλιστα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά της Νόβα μέσω της ΕΡΤ καθώς όπως υποστήριξαν διαθέτει ένα αποθεματικό της τάξης των 200 εκ. ευρώ. Έκαναν δε λόγο για προβλήματα στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος, καθώς ο κ Μαρινάκης είναι πρόεδρος της ΠΑΕ- Ολυμπιακός και με την εξαγορά θα μπορεί να ελέγχει τα ταμεία των υπολοίπων ομάδων.

«Πάγια θέση της κυβέρνησης να μην εμπλέκεται στις συναλλαγές του ιδιωτικού τομέα», απάντησε ο  Στέλιος Πέτσας. Τόνισε δε ότι αν και όταν συναφθεί μια τέτοια συμφωνία θα τελεί υπό την αίρεση των ανεξαρτήτων αρχών και πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα έγγραφο προς αρμόδιες αρχές, τις οποίες η κυβέρνηση σέβεται και εκείνες θα ασκήσουν το έργο τους ανεπηρέαστη.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα