back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαρτίνς: «Οι φιλίες είναι φιλίες, αλλά ήρθαμε για τη νίκη»

Διαβάστε επίσης

Το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες λόγω της σχέσης που διατηρούν οι οπαδοί των δύο ομάδων, αλλά για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό, αφού με νίκη θα έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την 3η θέση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς τόνισε πως άλλο οι φιλίες των οπαδών και άλλο το ματς στο οποίο θέλει τη νίκη. Παρά τη σημασία της αναμέτρησης ο Πορτογάλος δεν χαρακτήρισε το παιχνίδι καθοριστικό για το μέλλον του συλλόγου στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς

Στα δικά μας τα μάτια έχει κατά κάποιο είναι χαρακτήρα τελικού από την άποψη ότι παίζουν δύο ομάδες που είχαν ως ρεαλιστικό στόχο την 3η θέση. Θα κρίνει εν πολλοίς την ευρωπαϊκή παρουσία των δύο ομάδων και τον Φεβρουάριο;

Όχι σε καμία περίπτωση δεν το πιστεύω αυτό. Δεν είναι τελικός. Είναι σημαντικό ματς, πρόκειται για μία διοργάνωση που κρατάει λίγο σε αυτή τη φάση. Είναι σημαντικό παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αποφασιστικό για το τι θα γίνει στον όμιλο.

Έχετε στηριχθεί σε μία συγκεκριμένη ενδεκάδα στα περισσότερα παιχνίδια. Σκοπεύετε να αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτά που κάνατε τις προηγούμενες φορές;

Δεν συμφωνώ μαζί σας, δεν βασίζομαι σε έντεκα ποδοσφαιριστές και έχω την ευτυχία και την χαρά που αποτελείται από πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Διαφωνώ μαζί σας, γιατί στον τελευταίο αγώνα βασιστήκαμε σε τελείως διαφορετική ενδεκάδα και οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει.

Εννοούσαμε για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα δείτε αύριο, προφανώς δεν μπορώ να σας το πω.

Πόσο κοντά είναι το παιχνίδι τον Ερυθρό Αστέρα σε σχέση με αυτό που παίξατε με την Κράσνονταρ ή την Μπασάκ και πόσο μακριά σε σχέση με την Τότεναμ;

Θα είναι τελείως διαφορετική η τακτική σε σχέση με την Κράσνονταρ ή την Μπασάκ γιατί δεν πρόκειται τώρα για νοκ άουτ ματς. Τότε έπρεπε να διαχειριστούμε διαφορετικά τα παιχνίδια. Τώρα μαζεύουμε βαθμούς και κανένας δεν πρόκειται να αποκλειστεί αύριο. Περιμένουμε έναν Ολυμπιακό με προσωπικότητα και με ποιότητα και που θα έχει την κατοχή της μπάλας.

Απ’ ό,τι φαίνεται ο Ερυθρός Αστέρας είναι υπό πίεση. Εσείς αντιμετωπίσατε προ ημερών και άλλη μία ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό που ήταν υπό πίεση. Ίσως το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι διδακτικό για εσάς;

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη πίεση, με την έννοια ότι εκτός από το ντέρμπι τους είχαν καλά αποτελέσματα. Οι επαγγελματίες που βρίσκονται σε ομάδες, όπως ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός ζουν πάντα υπό πίεση. Πάντα κυνηγούν τις νίκες. Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό.

Πόσο θα βοηθήσει ένα τρίποντο ή μία ισοπαλία για τον Ολυμπιακό και πόσο κακό θα είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό;

Δεν περνάει καθόλου από το μυαλό μου το αρνητικό αποτ΄λεεσμα, για΄τι ποτέ δεν ξεκινάμε ένα μας με τέτοιες υποθέσεις. Εχουμε έρθει πολύ καλά προετοιμασμένοι και με μία θετική προσέγγιση στο ματς, να κάνουμε ένα ποιοτικό παιχνίδι, να αντιμετωπίσουμε θετικά τις δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν περνάει αρνητική σκέψη από το μυαλό μου.

Έχετε ξεχωρίσει κάτι στον Ερυθρό Αστέρα; Αν πρόκειται για παίκτη ή γενικότερα για την ομάδα;

Πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι μία ενωμένη ομάδα, έχει ποιότητα. Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι ότι είναι μία ήρεμη ομάδα, δεμένη και με πολλή υπομονή όπως είδαμε στο ματς με την Μπάγερν. Διαχειρίζεται πολύ σωστά τον χρόνο. Είδαμε και το ματς με την Παρτιζάν. Είναι τελείως διαφορετική η αντιμετώπιση σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος από ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε υπομονή, την κατοχή και να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μπορούμε.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός έχει αδελφικές σχέσεις. Πόσο θα επηρεάσει τον αγώνα; Για εσάς θα ήταν σημαντικό να κερδίσει ο Ερυθρός Αστέρας εδώ και ο Ολυμπιακός στην Αθήνα;

Ξέρω πολύ καλά τις σχέσεις των δύο συλλόγων και των οπαδών. Ομως για εμένα και τον συνάδελφό μου είναι να προσφέρουμε ωραίο θέαμα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποιοτικά, που θα τιμηθεί το ελληνικό και το σερβικό ποδόσφαιρο. Οι φιλίες είναι φιλίες, όμως, εμείς ήρθαμε για να κερδίσουμε και να δώσουμε ένα ποιοτικό θέαμα.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα