back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του Θεάτρου Άλφα

Διαβάστε επίσης

Το ιστορικό Θέατρο Άλφα, στην καρδιά της Αθήνας, συνεχίζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη θεατρική του πορεία. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και ο Λευτέρης Πλασκοβίτης, έχοντας στο πλευρό τους μια άξια ομάδα σταθερών συνεργατών, ανοίγουν τις πόρτες του ανανεωμένου Θεάτρου Άλφα στο Αθηναϊκό κοινό, με επαναλήψεις παραστάσεων , με νέες παραγωγές και συνεργασίες, με εκπαιδευτικά σεμινάρια υποκριτικής και χορού καθώς και με ακουστικά live και άλλα δρώμενα στο φουαγιέ του θεάτρου.

ΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠ’ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 23:00, ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 18:30 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 21:00

ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Μετά την επιτυχία σε Λονδίνο και Άμστερνταμ, τα δεκάδες sold out σε παραστάσεις στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα και πολλά sold out σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας, τις διθυραμβικές κριτικές κοινού και κριτικών, ο μεγάλος, αγνός και εφηβικός έρωτας της Μενίτας και του Νικολή, του Νικολή και της Μενίτας, επιστρέφει κάτω από τα αστέρια του Θεάτρου Άλφα για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είναι εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80, σε ένα γνωστό ελληνικό νησί του Αιγαίου, που δυο νέοι, η Μενίτα και ο Νικολής ανταμώνουν, ερωτεύονται, ονειρεύονται κάτω απ΄ τ’ αστέρια και ξεκινούν την πιο ωραία ερωτική ιστορία που θα τους συντροφεύει για πάντα.

Είναι η τελική συνάντηση δυο ανθρώπων που πρόλαβαν να αγαπήσουν ο ένας τον άλλον για πάντα και βρίσκονται για να πουν όσα δεν πρόλαβαν, όσα δεν κατάφεραν, όσα χρωστούν ο ένας στον άλλον.

Κάτω από τον έναστρο ουρανό, δίπλα στη θάλασσα, στα μέρη που μεγάλωσαν, θα θυμίσουν ο ένας στον άλλον την πραγματική εφηβική αγάπη, “εκείνη που σου τη δείχνει το γαργαλητό στην κοιλιά”. Θα φωνάξουν, θα τσακωθούν, θα γελάσουν, θα αγκαλιαστούν, θυμίζοντας σε όλους πως ο πρώτος μας εφηβικός έρωτας μένει για πάντα χαραγμένος στις καρδιές μας, μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή, αφήνοντας τα χνάρια του ανεξίτηλα πάνω μας.

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας γράφει με κωμικοτραγικό τρόπο μια σύγχρονη ερωτική ιστορία, καταφέρνοντας να μας θυμίσει την πρώτη μας αγάπη, να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να μας κάνει να αισθανθούμε ζωντανοί, παρασέρνοντας μας σε ένα υπέροχο νοσταλγικό, ερωτικό ταξίδι.

Μια ιστορία με χιούμορ, συγκίνηση, θυμό και καυγάδες, που τροφοδοτεί τις αναμνήσεις μας.

Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια».

Αυτή είναι η ιστορία της Μενίτας και του Νικολή.

Αυτή είναι η ιστορία όλων μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής,

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Σχεδιασμός φωτισμού: Σεσίλια ΤσελεπίδηΦωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής

Δ/νση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ.ΘΕΑΤΡΟ Ε.Ε

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλλειμα

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση) / Ταμείο: 15 ευρώ, 12 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων: Από το ταμείο του θεάτρου (11:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00 / Τηλ 210 5221444 & 210 5238742) και viva.gr

 

OΤΑΝ Η ΚΑΛΛΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΡΟΕ των Δανάης Σταματοπούλου και Αναστασίας Τζελέπη

Πρεμιέρα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία η παράσταση “Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Μονρόε” ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα για 10 μόνο παραστάσεις.

Εκείνη έμεινε στην ιστορία για τη φωνή της.

Εκείνη η άλλη έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά της.

Εκείνη φορούσε συνήθως ένα μαύρο φουστάνι.

Εκείνη η άλλη φορούσε συνήθως ένα άσπρο φουστάνι.

Εκείνης το πραγματικό όνομα ήταν Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου.

Εκείνης της άλλης το πραγματικό όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μόρτενσον.

Εκείνη έκανε καριέρα με το όνομα Μαρία Κάλλας και εκείνη η άλλη με το όνομα Μέριλιν Μονρόε.

Εκείνες συναντήθηκαν μόνο μια φορά από κοντά. Και αυτή είναι η δεύτερη.

Λίγα γνωρίζουμε για το τι κουβέντες αντάλλαξαν, εάν αντάλλαξαν, οι δυο τους εκείνο το βράδυ. Όμως σε αυτή τη συνάντηση θα τα πουν όλα. Δυο γυναίκες, δυο πραγματικά σύμβολα, δυο σταρ, που έγραψαν ιστορία, που απασχόλησαν, που ενόχλησαν, που αδικήθηκαν, που εκθειάστηκαν, που έζησαν με φως και σκοτάδι, που πέθαναν με φως και σκοτάδι, συναντιούνται χωρίς να το θέλουν για μια τελευταία φορά.

Μια κωμικοτραγική συνάντηση δυο γυναικών που μοιάζουν να μην έχουν τίποτα να πουν και θα πουν τα πάντα. Θα συναντηθούν, θα μιλήσουν, θα εξομολογηθούν, θα τσακωθούν, θα φωνάξουν, θα κλάψουν, θα γελάσουν.

Ένα μπαρ αποτελεί το νέο σημείο συνάντησής τους.

Τι είναι όμως αυτό το μπαρ;

Ποιος ο λόγος να βρεθούν εκεί αυτές οι γυναίκες;

Δυο γυναίκες που δεν συναντήθηκαν ποτέ ουσιαστικά, πραγματοποιούν την συνάντηση που «όφειλε» η μία στην άλλη. Μια συνάντηση που «όφειλαν» στις ιστορίες τους. Μια συνάντηση που «όφειλαν» σε όλους και όλες εμάς. Εμάς που θέλουμε να τις καταλάβουμε. Που θέλουμε να τις γνωρίσουμε. Που θέλουμε να τις δούμε από κοντά. Μια απόπειρα καταγραφής της ψυχοσύνθεσης δύο μεγάλων σταρ, μέσα από μια φανταστική συνάντηση, φωτίζοντας περισσότερο την κάτω από τα ρούχα και πίσω από τα φώτα πλευρά τους.

Η σκηνή του Θεάτρου Άλφα μετατρέπεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στον τελευταίο, μυστήριο τόπο συνάντησης των δύο γυναικών, που η ζωή τους απασχολεί ακόμα και σήμερα.

Θα λείπετε;

Μετά το τέλος των παραστάσεων στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα, η παράσταση θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο/ Ερμηνεία: Σταματοπούλου Δανάη, Τζελέπη Αναστασία.

Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Κωνσταντίνος Μπιμπής.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Τζιάτζιος

Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής

Δ/νση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ.ΘΕΑΤΡΟ Ε.Ε

*Ευχαριστούμε τη Βασιλική Σύρμα για την ευγενική παραχώρηση των ρούχων

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλλειμα

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (προπώληση) / Ταμείο: 12 ευρώ, 10 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων: Από το ταμείο του θεάτρου (11:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00 / Τηλ 210 5221444 & 210 5238742) και viva.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ του Νικολάι Γκόγκολ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Στο ρόλο του επιθεωρητή ο Κωνσταντίνος Μπιμπής

Το Θέατρο Άλφα, υποδέχεται για μια ακόμα φορά στην κεντρική του σκηνή, τον καταξιωμένο Κώστα Φιλίππογλου που αναλαμβάνει να μεταφέρει στη σκηνή το κλασικό αριστούργημα του Νικολάι Γκόγκολ, «Ο επιθεωρητής», με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή στον ομώνυμο ρόλο.

Μια σπαρταριστή και επίκαιρη κωμωδία, πού θα κάνει πρεμιέρα στη σκηνή του θεάτρου μας το Φεβρουάριο.

Λίγα Λόγια για το έργο

Σε μια επαρχιακή πόλη της Τσαρικής Ρωσίας, όλοι οι δημόσιοι διορισμένοι άρχοντες, χωρίς καμιά εξαίρεση, καταδυναστεύουν το λαό με απάτες, λαμογιές, και εκβιασμούς. Η ξαφνική εμφάνιση ενός κρατικού επιθεωρητή θα δημιουργήσει διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, που θα διαταράξουν τις ισορροπίες μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων και όλα αυτά σε μια σπαρταριστή κωμωδία – σάτιρα.

Αυτό που καθιστά το έργο αυτό μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, είναι το μεγαλείο των χαρακτήρων καθώς και η ευθύτητα με την οποία ο Γκόγκολ επιλέγει στο συγκεκριμένο έργο να καυτηριάσει την αυταρχικότητα και τη δουλοπρέπεια των δημοσίων αρχόντων στην κεντρική διοίκηση, στο Τσαρικό απολυταρχικό κράτος.

Ο ίδιος γράφει για τον επιθεωρητή: “Στον Επιθεωρητή μου επιδίωξα να συγκεντρώσω και να σατιρίσω μια για πάντα ό,τι σάπιο υπάρχει στη Ρωσία, όλες τις αδικίες που διαπράττονται, εκεί ακριβώς όπου θα είχαμε την αξίωση να βασιλεύει η απόλυτη δικαιοσύνη”.

Η Τσαρική γραφειοκρατία και η καταπίεση ενός ολόκληρου λαού, γίνονται η αφορμή για μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, πιο επίκαιρη από ποτέ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση:

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιάννης Στεφόπουλος, Τάσος Δημητρόπουλος. (Η διανομή θα συμπληρωθείς τις επόμενες μέρες)

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής

Δ/νση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ.ΘΕΑΤΡΟ Ε.Ε

Διάρκεια: 100 λεπτά με διάλειμμα

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (προπώληση) / Ταμείο: 16 ευρώ, 13 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων: Από το ταμείο του θεάτρου (11:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00 / Τηλ 210 5221444 & 210 5238742) και viva.gr

 

ΠΑΣΠΑΡΓΟΣ του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

Πρεμιέρα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 21:00

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 για 6 ΜΟΝΟ παραστάσεις

Μετά τη μεγάλη sold out επιτυχία του “Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια” που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα, ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας επιστρέφει με το νέο του θεατρικό έργο “Πάσπαργος”.

Πάσπαργος: Τουρκική βραχονησίδα στα ανατολικά του όρμου Καρφά, μεταξύ της Χίου και της μικρασιατικής ακτής.

Πως είναι μέσα σε ένα λεπτό να χάνεις το σπίτι σου;

Πως είναι να πρέπει να εγκαταλείψεις τον τόπο σημείο αναφοράς τη ζωής σου μέσα σε μια μέρα;

Πως είναι να κλείνεις τα μάτια και όταν τα ανοίγεις να βρίσκεσαι στη μέση της θάλασσας κρατώντας μόνο ότι χωράει στις χούφτες σου;

Πως είναι να πρέπει να αποχωριστείς τους δικούς σου ανθρώπους χωρίς να μπορείς να τους πάρεις μαζί σου;

Πως είναι να εγκαταλείπεις τις εικόνες που συνθέτουν τη μνήμη σου;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους γίνονται η αφορμή για τη νέα αυτή θεατρική παράσταση, που επιχειρεί να μας μεταφέρει στα σημεία που οι άνθρωποι ξεριζώνονται, χάνουν ότι τους ανήκει και παλεύουν να επιβιώσουν μέσα σε βάρκες, σε “ξένους” και “αφιλόξενους” τόπους, μόνοι, μόνοι, μόνοι. Μόνοι και από την αρχή. Σε μια αρχή που μοιάζει περισσότερο με τέλος.

Τι σημαίνει όμως Πάσπαργος;

Σύμφωνα με τον Δ’ τόμο των «Ατάκτων» του Αδαμάντιου Κοραή, η ονομασία Πάσπαργος είναι πιθανότατα μια κακογραφή της λέξης Πάσπαρος Πας + Πώρος, (Πώρος = είδος πέτρας) δηλαδή Ολόπωρος, μέρος που έχει παντού μόνο πέτρες.

Η θεατρική παράσταση «Πάσπαργος» βασίζεται σε κείμενα που προσπαθούν να φωτίσουν την ανθρώπινη εμπειρία του προσφυγικού ταξιδιού.

Ένας νεαρός που έχει ξεμείνει σε ένα ελληνικό νησί γράφει ποιήματα και τραβάει φωτογραφίες χωρίς να φαντάζεται τις συνέπειες.

Ένας ηλικιωμένος θυμάται τη θαλάσσια απόδραση προς τη Μέση Ανατολή το καλοκαίρι του 1942.

Μια γυναίκα φεύγει από τον κίνδυνο του πολέμου με όνειρο να φτάσει στην ασφάλεια της Ευρώπης.

Τρεις ιστορίες. Τρεις άνθρωποι. Τρεις πρόσφυγες. Που κάποια στιγμή τα μάτια τους αντίκρισαν για λίγο τη σκοτεινή βραχονησίδα Πάσπαργος, συνθέτουν με τις ιστορίες του το νέο επίκαιρο αυτό θεατρικό έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα.

 

Συντελεστές:

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Σκηνογραφία: Έβης Χρήστου

Μουσική: Διονύσης Μπάστας

Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Φωτογραφίες:

Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας

Ερμηνεύουν: Έφη Κιτσαντά, Κώστας Κουτρουμπής, Γιάννης Τσάκωνας

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ, 10 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό)

Προπώληση εισιτηρίων: Από το ταμείο του θεάτρου (11:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00 / Τηλ 210 5221444 & 210 5238742) και viva.gr

 

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Α. Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Άκι Βλουτή

Πρεμιέρα 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο Άλφα

Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00

«Ο Πατέρας» του Σουηδού δραματουργού Αυγούστου Στρίντμπεργκ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άκι Βλουτή με τον ίδιο και την Δήμητρα Χατούπη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε παραγωγή της Εταιρείας Συν-Επί, σε συνεργασία με το Θέατρο Άλφα και κάνει πρεμιέρα στις 25 Οκτωβρίου.

Το έργο, γραμμένο το 1887, περιγράφει σε πρώτο επίπεδο την συγκρουσιακή σχέση ενός ζευγαριού, με αφορμή μια διαφωνία ως προς την ανατροφή και τον τόπο διαμονής της κόρης τους. Στην πραγματικότητα όμως, ο Στρίντμπεργκ έχει γράψει ένα έργο για τον έρωτα και ταυτόχρονα την σκληρότητα στη σχέση των συζύγων, την μέχρι τελικής εξόντωσης «μάχη» άντρα και γυναίκας για την επιβολή στην οικογένεια και στη σχέση και για την καταλυτική δύναμη της αμφιβολίας που μπορεί έως και να καταστρέψει τον φέροντα αυτήν, από την στιγμή που μεταστρέφεται σε υπαρξιακή αγωνία απέναντι σε Θεό και ανθρώπους.

Ο Άκις Βλουτής προσεγγίζει το έργο του σημαντικού Αυγούστου Στρίντμπεργκ ως θέατρο φτιαγμένο από όνειρο και παιδικές μνήμες, ως μοναδικό μέσο με το οποίο κάποιος μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα. Και ως ένα κομμάτι της αστερόσκονης, από την οποία είναι κι ο άνθρωπος πλασμένος.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Δραματουργική επεξεργασία -Σκηνοθεσία: Άκις Βλουτής
Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Μουσική: Γιώργος Βαρσαμάκης
Φωτισμοί: Δημήτρης Λογοθέτης
Σχεδιασμός ηχητικού τοπίου: Άκις Βλουτής, Γιώργος Κορομπίλης
Ερμηνεύουν: Άκις Βλουτής, Δήμητρα Χατούπη, Λουκία Πιστιόλα, Πέτρος Παπαζήσης, Αλέξης Διαμαντής, Ηλέκτρα Τσαγκανά

Επικοινωνία – Προβολή: Αγλαΐα Παγώνα

INFO

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Α. Στρίντμπεργκ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρη 51, Πολυτεχνείο
Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
Διάρκεια: 100’ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: €15, €10 (φοιτητικό, ΑμεΑ, ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων: Από το ταμείο του θεάτρου (11:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00 / Τηλ 210 5221444 & 210 5238742) και viva.gr

Πληροφορίες: 6944966140

Δικτυακός τόπος: syn-epi.com

Facebook: fb.me/synepi.theatre

ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ- ΤΟ ΑΓΡΙΜΙ

Από αρχές Δεκέμβρη στο Θέατρο Άλφα

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη, γέννημα θρέμμα του σανιδιού. Πνεύμα ελεύθερο και ατίθασο, παρουσιάζει στο κοινό που τη λάτρεψε ως μοναδική ιέρεια της θεατρικής τέχνης και την αμφισβήτησε ως ανήθικη Γυναίκα, τη δική της, προσωπική ιστορία. Ομολογώντας χωρίς ενδοιασμούς, με τον δικό της απαράμιλλο τρόπο, πως πάσχει από υπερβολικό πάθος, όχι όμως από απεριόριστη δύναμη. Για την παθιασμένη αυτή γυναίκα, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης δεν είναι το ισχυρότερο που διαθέτει ο άνθρωπος.

Είκοσι τρεις μέρες και είκοσι τρεις νύχτες δίνει την ψυχή της σε θεατρικούς ρόλους, μη γνωρίζοντας την δολοφονία του αγαπημένου της Ίωνα Δραγούμη, από άγνωστες σφαίρες, πατριωτών.

Κάποιοι της το κρατούν κρυφό, είκοσι τρεις μέρες και νύχτες. Κάποιοι σωπαίνουν γιατί… Λυγίζουν τα τουφέκια τους μπροστά στην οργή της Κοτοπούλη!

Το Αγρίμι του Ίωνα Δραγούμη, η Μαρίκα, σπάει τα δεσμά του καθωσπρεπισμού της ασφυκτικής κοινωνίας και επιτίθεται με λύσσα στο κατεστημένο.

‘Εσείς επίγειοι θεοί της συμφοράς, μην προκαλείτε τη δύναμη του πάθους μου, θα εκπλαγείτε. Σας το υπογράφω εγώ η Κοτοπούλη κι ας μην κάνω σπουδαία υπογραφή!

Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της στα άγνωστα μονοπάτια της ζωής…. Όμως, κάπου ανάμεσα στο κοινό, που δεν την αφήνει από τα μάτια του, βρίσκεται ένας άντρας για να ακουμπήσει πάνω του τη μοναξιά της…. Τον προειδοποιεί πως καίει σαν φλόγα και ξεκαρδίζεται στα γέλια… Το γέλιο είναι ό,τι απόμεινε μέσα στις στάχτες!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Δήμητρα Παπαδήμα

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδήμα – Γιάννης Μποσταντζόγλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Οικονόμου

Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος

Μουσική Επένδυση: Χρήστος Στεργίου

Ερμηνεία: Δήμητρα Παπαδήμα

Μαζί της ο Γιάννης Μποσταντζόγλου

Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Παπαδήμα

 

Η Παράσταση του ΧοροΧρόνου

16 και 17 Δεκεμβρίου 2019 στις 21:15

Ο χώρος Τέχνης και Εκπαίδευσης “ΧοροΧρόνος” στις 16 & 17/12/2019 θα παρουσιάσει την ετήσια παράσταση κλασικού και σύγχρονου χορού .

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ρεπερτόριο κλασικού χορού σε διδασκαλία της καθηγήτριας Τάνιας Μιλτένοβα.

Χορογραφίες σύγχρονου χορού, που θα δημιουργηθούν ειδικά για την παράσταση, από τους καθηγητές του “ΧοροΧρόνου”, καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: Πλωτίνο Ηλιάδη, Αλέξανδρο Σταυρόπουλο, Λία Χαμηλοθώρη.

Χορογραφικές απόπειρες των σπουδαστών και απόφοιτων της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “ΧοροΧρόνος”.

Info:

Η παράσταση του ΧοροΧρόνου

16,17/12/2019

Θέατρο Άλφα.Ιδέα Πατησίων 37, Πολυτεχνείο.

Ώρα έναρξης: 21:15

Διάρκεια: 60’

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητές/άνεργοι/επαγγελματίες χορευτές.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο από τη γραμματεία της σχολής (οι θέσεις είναι αριθμημένες).

ΧοροΧρόνος

Ορφέως 76, 11855 Βοτανικός

e-mail: [email protected]

www.horohronos.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3460899

ΑΓΑΠΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Του Κωνσταντίνου Θεοτόκη

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Πέτρος Αυγερινός

Για μία παράσταση

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, ώρα 21:00

Το Θέατρο Άλφα και το Θέατρο του Ιονίου παρουσιάζουν το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Οκτωβρίου, ώρα 21:00 – για μία μόνο παράσταση – το έργο ΑΓΑΠΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, σε διασκευή – σκηνοθεσία Πέτρου Αυγερινού και ερμηνεύτρια την Δώρα Παπανικολάου

Ένοχος ο Στάθης; Ένοχη η Χρυσαυγή; Ένοχη η Διαμάντω; Ο Γιώργης;

Και ποιος είναι τελικά ο αθώος; Ποιος θα κρίνει την ενοχή ή την αθωότητα κάποιου ανθρώπινου πλάσματος;

Ένα γαϊτανάκι ενοχών και αθωώσεων, μέσα στη μασκαράτα μιας κοινωνίας αδυσώπητης και απάνθρωπης, γαλουχημένης με το σύνδρομο του «προπατορικού αμαρτήματος»…

Και οι γυναίκες; Ποιες αμαρτίες πληρώνουν αυτές άραγε, μέσα στα πλαίσια της ανδροκρατούμενης κοινωνίας;

Γυναίκες ερωμένες, γυναίκες σύζυγοι και σύντροφοι, γυναίκες εργαζόμενες, ξωμάχες ή νοικοκυρές, γυναίκες- άνδρες στη θέση του άντρα που απουσιάζει θελημένα ή άθελα του και προ πάντων, γυναίκες μανάδες!

Και η εκκλησία; Μπορεί να συνδράμει ανακουφιστικά στον ανθρώπινο πόνο; Και μέχρι ποιο σημείο; Πώς μπορεί ένας «εκπρόσωπος του Θεού επί της γης», να αποφασίσει για την καταδίκη ή την απαλλαγή από τα αμαρτήματα κάποιου; Με ποιο κριτήριο, ένας άνθρωπος, (όσο κι αν είναι κληρικός, ουδείς αναμάρτητος), θα μπορέσει να στείλει ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα, στην «κόλαση» ή στον «παράδεισο»;

Και εν τέλει, μιλούμε για την περίφημη «χριστιανική αμαρτία» ή για την αρχαία ελληνική αμαρτία με την έννοια της αστοχίας;

Γιατί τότε …θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα αλλιώς!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πέτρος Αυγερινός

ΕΡΜΗΝΙΑ: Δώρα Παπανικολάου

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Αυγερινός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Δώρα Παπανικολάου

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Πάνος Κουραμπάς

Γενική είσοδος: 10€.

Προπώληση εισιτηρίων: Από το ταμείο του θεάτρου (11:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00 / Τηλ 210 5221444 & 210 5238742)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα