back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στους Αθηναίους αποδίδονται οκτώ στρέμματα πρασίνου στην Κονίστρα Πετραλώνων

Διαβάστε επίσης

Ένας πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων πολύτιμης γης, η «Κονίστρα Πετραλώνων», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιέρχεται στον Δήμο Αθηναίων για να αποδοθεί στην γειτονιά και τους κατοίκους της.

Πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορία καθώς φιλοξένησε γενιές Αθηναίων, λειτούργησε επί πολλές δεκαετίες ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής, για να παρακμάσει τα τελευταία χρόνια και να παραμένει κλειστός.

 Κ. Μπακογιάννης: «Είμαστε υπερήφανοι για κάθε επιπλέον μέτρο πρασίνου που αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους»

«Είμαστε υπερήφανοι για κάθε επιπλέον μέτρο πρασίνου που αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Για κάθε ελεύθερο χώρο που αποκτά την ταυτότητα που του αρμόζει. Η Κονίστρα αποκτά πλέον την δική της ταυτότητα και τον δικό της χαρακτήρα. Αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους και ξαναγεννιέται ως πνεύμονας ζωής. Είναι ένας από τους φυσικούς θησαυρούς των Πετραλώνων και ως τέτοιο πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε στο εξής. Με καθαριότητα και φροντίδα, με φωτισμό και φύλαξη αλλά, κυρίως, με τη σκέψη ότι τα παιδιά όλων μας έχουν ανάγκη να μεγαλώσουν σε μία Αθήνα που δεν θα τα πνίγει αλλά θα τα αγκαλιάζει. Θα τους δίνει χώρο να ζουν» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λευτέρης Σκιαδάς ανακοίνωσε ότι το σωματείο εθνικό συμβούλιο Ελληνίδων παραχωρεί στο Δήμο την έκταση χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Μάλιστα ο κ. Σκιαδάς τόνισε ότι σύντομα θα γίνει και η συμβολαιογραφική πράξη ώστε ο Δήμος να μην έχει κανένα πρόβλημα στο μέλλον.

Το θέμα είχε ανακύψει από το 2014 όταν ο χώρος της κονιστρας είχε κλείσει και ο δήμος Αθηναίων τον διεκδικούσε από το σωματείο που τον διαχειριζόταν από το 1930 με υπουργική πράξη παραχώρησης. Ωστόσο ο Δήμος ουδέποτε δέχθηκε ότι η έκταση στην οποία υπάρχει πάρκο, παιδική χαρά και αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν του σωματείου και είχε ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες απόκτησης του. Μάλιστα τον έχει δηλώσει και ως περιουσία του στο κτηματολόγιο.

Την απόφαση του δήμου να παραλάβει την κονιστρα χωρίς αντάλλαγμα από το σωματείο ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, ενώ από αύριο συνεργεία του δήμου θα ξεκινήσουν τις εργασίες αποκατάστασης του χώρου.

Γιώργος Μανουσακάκης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα