back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπουργικό Συμβούλιο: Απαλλαγή φόρων λόγω Thomas Cook και κατάργηση ΝΟΜΕ

Διαβάστε επίσης

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την σημερινή του συνεδρίαση, εκτός από το μεταναστευτικό ζήτημα έλαβε αποφάσεις σε θέματα Δικαιοσύνης καθώς και σε σειρά άλλων ζητημάτων.

Μεταξύ αυτών είναι μέτρα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την Thomas Cook αλλά και οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ που είχαν επιπτώσεις εις βάρος της ΔΕΗ.

Στην ανακοίνωση του  Υφυπουργού παρά των Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Στέλιο Πέτσα αναφέρονται τα εξής:

“Παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα οι προτάσεις για αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και για το θεσμικό πλαίσιο της Διαμεσολάβησης.

Επίσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε την πρότασή του για την επιλογή 5 Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  Για τις θέσεις του Αρείου Πάγου προτείνεται η επιλογή να γίνει μεταξύ των 14 αρχαιοτέρων που έχουν τα τυπικά προσόντα, ενώ για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου η επιλογή θα γίνει μεταξύ 6 προσώπων που έχουν τα τυπικά προσόντα.

Ανακοίνωση δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) από 25 και 30 Σεπτεμβρίου 2019 αντίστοιχα

Στις δύο ΠΝΠ συμπεριλαμβάνονται επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας της εταιρίας “Thomas Cook Group PLC”, με πρόνοια για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου με απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής και αναστολή, υπό προϋποθέσεις, της καταβολής ΦΠΑ μέχρι 31.03.2020.

Επίσης, περιλαμβάνεται η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ που αποδείχθηκαν καταστροφικές για την οικονομική λειτουργία της ΔΕΗ κοστίζοντας σε αυτή πάνω από 600 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία.

Επιπλέον, δίνεται παράταση της προθεσμίας λειτουργίας σταθμών ΑΠΕ, της προθεσμίας για την προσαρμογή στις διατάξεις του ν. 4423/2016 των δασικών συνεταιρισμών, η παράταση της αναστολής οικοδομικών αδειών στον Υμηττό, καθώς και παράταση της προθεσμίας για ένταξη στη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών σε δήμους μέχρι 31.12.2019, ενώ αποκαθίστανται οι κανόνες χρηστής διοίκησης και δημοσιονομικής διαχείρισης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)”

Υπουργείο Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτό περιλαμβάνεται η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλους τους δημόσιους χώρους, ο εκσυγχρονισμός του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) και του ΕΚΑΒ, με ισορροπία ανάμεσα στο σεβασμό στη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση από τη μία πλευρά, αλλά και την ανάγκη ευελιξίας που θα επιτρέπει την άμεση αντίδραση σε έκτακτες συνθήκες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα