back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αύξηση παραβατικότητας στις φυλακές

Διαβάστε επίσης

Αύξηση των φαινομένων ανομίας και κρουσμάτων ναρκωτικών στις φυλακές, δείχνουν τα στοιχεία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, που ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος.

Όπως είπε ο Λευτέρης Οικονόμου, στο διάστημα από 1.1.2015 εως 15.9.2019 στα σωφρονιστικά ιδρυματα καταγράφηκαν:

– 525 συμπλοκές κρατουμένων

– 88 επιθέσεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

– 7 ανθρωποκτονίες

– 28 αυτοκτονίες

– 42 στάσεις

– 2528 κατασχέσεις κινητών

– 561 περιπτώσεις ναρκωτικών

– 1546 κατασχέσεις αυτοσχέδιων όπλων.

«Με μια τέτοια κατάσταση στις φυλακές δεν νομίζω, ότι μπορούμε να συζητάμε για οποιαδήποτε άσκηση σωφρονιστικής πολιτικής,» εξήγησε ο κ. Οικονόμου για να επισημάνει πως «είναι αυτονόητο, ότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα τη ζωή των ίδιων των κρατουμένων, τη ζωή των σωφρονιστικών υπαλλήλων και την ασφάλειά τους εντός και εκτός φυλακών».

Αναλύοντας τα στοιχεία είπε πως: ««Για το κατάστημα Κορυδαλλός 1, στο παραπάνω διάστημα είχαμε: 9 συμπλοκές, 16 επιθέσεις σε υπαλλήλους, 3 ανθρωποκτονίες και 6 αυτοκτονίες, ενώ πραγματοποιήθηκε και κατάσχεση 770 κινητών τηλεφώνων.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι οι μελέτες για την μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, ενώ για το εκρηκτικό τόνισε ότι είναι ένα εκρηκτικό πρόβλημα, που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά εθνικής κρίσης».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα