back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γενική απεργία την Τετάρτη – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Διαβάστε επίσης

Σε νέα γενική απεργία -την 49η από το 2010- προχωρούν την Τρίτη τα συνδικάτα. Μοναδική διαφορά, το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας, ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργήσουν έως τις 11 το πρωί.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αποφάσισαν την δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων που προωθεί η κυβέρνηση για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Παράλληλα, όμως, οι συνδικαλιστές θα συνεχίσουν να βρίσκονται επί ποδός πολέμου, δεδομένου ότι εντός της εβδομάδας η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα παραδόσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το πόρισμα της για την βάθρων αλλαγή του σσυστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης:

Λεωφορεία και τρόλεϊ, θα εκτελέσουν δρομολόγια 09:00 έως 21:00 και το τραμ 09:00 έως 15:00. Το μετρό και ο ΗΣΑΠ δεν θα λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας . Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία,ενώ ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού.

Στάση εργασίας  από τις 10 πμ έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες πρόνοιας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν καθηγητές και δάσκαλοι, τραπεζοϋπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι και δημοσιογράφοι.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολεοδομίες και τις τράπεζες.

Απροσπέλαστο για αρκετές ώρες θα καταστήσουν το κέντρο της Αθήνας, οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα