back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποινική δίωξη για 17 μέλη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ

Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα, που συνδέονται με οικονομικά αδικήματα, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος 17 ατόμων, που είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού τη χρονική περίοδο 2012-2014.

Η δίωξη που άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας , της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ) και της εγκληματικής οργάνωσης. Η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αφορά σε πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα για τα οποία δεν υπήρχαν σχετικές αιτήσεις των δικαιούχων, με αποτέλεσμα – κατά την κατηγορία- τα χρήματα να τα καρπώνονται οι ποινικά ελεγχόμενοι. Σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη το επίμαχο ποσό ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ.

Τα δάνεια και τα βοηθήματα, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας, φέρεται να χορηγήθηκαν σε δικαιούχους οι οποίοι βεβαιώνουν ότι ουδέποτε τα έλαβαν. Μετά το πέρας της σχετικής έρευνας τα 17 πρόσωπα , που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης, εκλήθησαν και έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης θα ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα