back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φασόλια μαυρομάτικα με πιπεριές

Διαβάστε επίσης

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο φασόλια μαυρομάτικα, λίγο λάδι, δυο τρεις πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες φέτες μεγάλες, δυο τρεις πιπεριές πράσινες επίσης και κάνα δυο μακρουλές, ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο, ένα ποτήρι του κρασιού κρασί, ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, άνηθο και μαϊδανό ψιλοκομμένο, ένα κύβο λαχανικών ζελέ, αλάτι και πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις ντομάτες και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά στο λαδί, μετα ρίχνουμε τα μαυρομάτικα τα φέρνουμε μερικές βόλτες και τα σβήνουμε όλα με το κρασί, αμέσως μετά αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, συμπληρώνουμε νερό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσουν τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν.

Τα μαυρομάτικα βράζουν γρήγορα και δεν θέλουν απαραίτητα μούλιασμα, όμως αν θέλετε μπορείτε να τα προβράσετε μόνα τους για λίγο.

Όταν ετοιμαστεί το φαγητό ρίχνετε τον άνηθο και το μαιδανό και κλείνετε την φωτιά.
Σερβίρουμε με μια σαλάτα πράσινη, ελιές, ψωμάκι φρέσκο και άσπρο τυρί.

Σημείωση: Αυτό το φαγητό γίνεται πολύ ωραίο και με μείγμα φασολιών, χάντρες, μαυρομάτικα, κόκκινα, λευκά και γίγαντες, στην συνταγή έχω βάλει και λίγα κόκκινα… δοκιμάστε το!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα